Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Η πιο μικρή ευρωβουλευτής ψηφίζει μαζί με τη μαμά της! ΦΩΤΟ

Η πιο μικρή ευρωβουλευτής ψηφίζει μαζί με τη μαμά της! ΦΩΤΟ

Η ιταλίδα ευρωβουλευτής, Licia Ronzulli είναι εργαζόμενη μητέρα και περήφανη γι’ αυτό. Και παίρνει την κορούλα της μαζί στις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου. Η μικρή έχει μπει τόσο στο πετσί του ρόλου που ψηφίζει μαζί με την μαμά της!

Η Licia Ronzulli  γεννήθηκε το 1975 στο Μιλάνο. Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009 και έχει γίνει γνωστή για την απόφασή της να παίρνει την μικρή Βιτόρια μαζί της στο ευρωκοινοβούλιο.

Πριν γίνει ευρωβουλευτής, ήταν διευθύντρια νοσοκομείου και νοσοκόμα στο Μιλάνο και στο Μπαγκαντές.


Εχει σπουδάσει ψυχολογία και ασχολήθηκε από το 2008 με την πολιτική. Το 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής με 40.016 ψήφους και ασχολείται ιδιαίτερα με τα εργασιακά και τα δικαιώματα των γυναικών και γενικότερα με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2010 η Licia Ronzulli πήρε την Βιτόρια μαζί της στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου ενώ ήταν μόλις 44 ημερών σε μια συμβολική κίνηση για να διεκδικήσει περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες που εργάζονται και είναι και μητέρες.

Σήμερα, ήταν και πάλι μαζί με την Βιτόρια στο ευρωκοινοβούλιο. Το γαλλικό περιοδικό Madame Figaro την κατάταξε το 2010 στην 3η θέση στην λίστα των γυναικών με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θαύμα! Η ζητιάνα μεταμορφώνεται σε μοντέλο! ΒΙΝΤΕΟ

Εγκαινιάστηκε η πρώτη κρατική τράπεζα για γυναίκες στη Βομβάη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε