Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η στιγμή που το Μανχάταν βυθίζεται στο σκοτάδι! Εντυπωσιακό video

Η στιγμή που το Μανχάταν βυθίζεται στο σκοτάδι! Εντυπωσιακό video

Ένα εντυπωσιακό video που συλλαμβάνει πως ο τυφώνας Sandy άρχισε να σφυροκοπά τη Νέα Υόρκη και κυρίως τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του Μανχάταν, βυθίζεται στο σκοτάδι!

Η κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο Γουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν καταγράφει στιγμή στιγμή το πέρασμα του τυφώνα. Η καταγραφή ξεκινά το πρωί της Δευτέρας. Δείχνει πως οι άνεμοι ενισχύονται, τη βροχή που συνεχώς δυναμώνει, το νερό που «φουσκώνει» και ξαφνικά, στις 20:40 το βράδυ της ίδιας μέρας, το Μανχάταν σκοτεινιάζει. Το ρεύμα κόβεται και μένει μόνο ένας επιβλητικός ουρανοξύστης να φωτίζει…

Μέχρι σήμερα, χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα. Και δεν αποκλείεται να μην έχουν έως τις 11 Νοεμβρίου! Η Sandy πέρασε, άφησε πίσω της περισσότερους από 90 νεκρούς (από τους οποίους οι 40 στη Νέα Υόρκη), εξασθένησε και έφυγε. Άφησε πίσω της καταστροφή και απελπισία. Η κυκλοφορία του μετρό εν μέρει έχει αποκατασταθεί και για δυο μέρες, οι Νεοϋορκέζοι μπορούν να το χρησιμοποιούν δωρεάν.

Προς ανακούφιση όλων εκείνων που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι θα διανέμεται δωρεάν φαγητό. Ένα εκατομμύριο γεύματα θα μοιραστούν.
400 μέλη της Εθνικής Φρουράς και 150 εθελοντές μεταφέρουν τα γεύματα από πόρτα σε πόρτα. Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει 12 κινητές κουζίνες ικανές να προετοιμάζουν 200.000 γεύματα την ημέρα. Διανομή τροφίμων και ειδών ένδυσης γίνεται, ειδικά μπροστά από ορισμένες εκκλησίες.

Προβλήματα παρατηρούνται και με τα κινητά τηλέφωνα που συχνά δεν λειτουργούν, ενώ και πολλά καταστήματα παραμένουν ακόμη κλειστά.

Το NBC ανακοίνωσε ότι διοργανώνει την Παρασκευή συναυλία αλληλεγγύης για τα θύματα του τυφώνα, με τη συμμετοχή μεγάλων σταρ της αμερικανικής μουσικής σκηνής, όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν. Τα έσοδα που θα αντληθούν θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό.

Στο μεταξύ, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σταματάει τις έρευνες για να βρεθεί ο καπετάνιος του πλοίου HMS Bounty, το οποίο βυθίσθηκε τη Δευτέρα στα ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας.

Ο Ρόμπιν Ουόλμπριτζ, 63 ετών, καπετάνιος του αντίγραφου του ιστορικού τρικάταρτου ιστιοφόρου HMS Bounty, φέρεται αγνοούμενος από το πρωί της Δευτέρας.
Τη στιγμή του ναυαγίου, στο σκάφος βρίσκονταν 16 μέλη του πληρώματος: 14 διασώθηκαν με ελικόπτερο. Μια 42χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας χωρίς να έχει τις αισθήσεις της, υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο.
Η γυναίκα αυτή, η Κλοντέν Κρίστιαν, ήταν σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC μια απόγονος του Φλέτσερν Κρίστιαν, ο οποίος είχε καταλάβει το 1789 το αρχικό πλοίο Bounty.
Τα σωστικά συνεργεία ερεύνησαν επί περισσότερο από 90 ώρες και κάλυψαν μια περιοχή 22.225 τ. χλμ. στον Ατλαντικό, ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή.

Το HMS Bounty, μήκους 55 μέτρων, είχε ναυπηγηθεί για το γύρισμα της ταινίας του 1962 “Η ανταρσία του Μπάουντι” με τον Μάρλον Μπράντο. Αναφερόταν στην περιβόητη ανταρσία που έγινε στο βρετανικό σκάφος το 1789 στην Ταϊτή.
Έκτοτε το πλοίο είχε κάνει εμφανίσεις σε πολλές άλλες ταινίες και σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές ή ιστορικά ντοκιμαντέρ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι άφησε πίσω του ο τυφώνας Sandy

Η ζωή μετά τον τυφώνα Sandy – Δείτε φωτο

Η Sandy “κατάπιε” την ακτή του Ν.Τζέρσει, άφησε πίσω της τουλάχιστον 48 νεκρούς και οι ζημιές θα ξεπεράσουν τα 50 δις δολάρια

Ελληνοαμερικανίδα γεννάει μέσα σε ταξί στη Νέα Υόρκη- ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε