Κόσμος

Instagram και Facebook κινδυνεύουν με πρόστιμα από την ΕΕ για παραπληροφόρηση ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου

Έρευνα κατά των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram της εταιρείας Meta Platforms, πραγματοποιεί Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας υποψίες ότι αποτυγχάνουν να εξαλείψουν τη στοχευμένη παραπληροφόρηση πολιτικού περιεχομένου που διακινείται από τη Ρωσία, ενόψει των ευροεκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ειδικότερα, η έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύει στη λεγόμενη εκστρατεία Doppelganger, μια επιχείρηση υπέρ του Κρεμλίνου, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Η εκστρατεία προσπαθεί να αναπαράγει την εμφάνιση των παραδοσιακών ειδησεογραφικών πηγών, ενώ παράγει περιεχόμενο που είναι ευνοϊκό για τις πολιτικές του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η έρευνα, στο πλαίσιο της εμβληματικής πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες, θα εξετάσει τις πολιτικές και τις πρακτικές της Meta σχετικά με την παραπλανητική διαφήμιση και το πολιτικό περιεχόμενο στις υπηρεσίες της, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου. Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους κανόνες, οι τεχνολογικοί κολοσσοί πρέπει να περιορίσουν τη διάδοση επικίνδυνου περιεχομένου ή να αντιμετωπίσουν βαριές κυρώσεις, έως και 6% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3