Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Λαγκάρντ: Δε θα πάω και διακοπές με τη Μέρκελ

Λαγκάρντ: Δε θα πάω και διακοπές με τη Μέρκελ

Ό,τι έχει να πει κανείς για την Άνγκελα Μέρκελ έχει (πια) ενδιαφέρον. Πόσω μάλλον όταν οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα της Κριστίν Λαγκάρντ, γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ.

Πως είναι οι σχέσεις των δυο ισχυρών γυναικών που εν πολλοίς κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας; Τυπικές. Η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα El Pais για τη σχέση της με την Άνγκελα Μέρκελ και η απάντησή της δείχνει ακριβώς το… τυπικό του πράγματος.

Η σχέση τους είναι επαγγελματική και φιλική. Είναι ειλικρινείς η μια με την άλλη αφού ο στόχος τους είναι κοινός: να ενισχυθούν η Ευρώπη και η ευρωζώνη. Αλλά ως εκεί. Διακοπές δε θα πάνε μαζί. Ο λόγος απλός όπως αποκάλυψε η Λαγκάρντ: «Σε εκείνη αρέσει το βουνό, σε εμένα η θάλασσα».

Η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχεται ότι μέσα στην κρίση ενισχύθηκαν οι ανισότητες

Η Κριστίν Λαγκάρντ στέλνει κι ένα μήνυμα σε εκείνους που ζητούν βοήθεια από το Ταμείο αλλά στη συνέχεια… γκρινιάζουν και επιρρίπτουν ευθύνες για την κρίση στο ΔΝΤ. «Το πρόβλημα είναι πως όταν μας καλούν σε μια χώρα, είναι γιατί η χώρα αυτή έχει βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση και δεν μπορεί να απευθυνθεί στις αγορές επειδή δεν έλαβε τις σωστές αποφάσεις όταν έπρεπε.

Φτάνουμε έτσι την πιο δύσκολη στιγμή, όταν οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να θέσουν σε ισχύ τις μεταρρυθμίσεις. Και είμαστε τα κακά παιδιά, επειδή λέμε, “κοιτάξτε, δεν μπορείτε να κυβερνάτε μια χώρα με έλλειμμα 10%, δεν μπορείτε να έχετε μια ταχεία ανάπτυξη με ένα μεγάλο χρέος στην πλάτη και δεν μπορείτε να συνεχίσετε να προστατεύετε ορισμένα άτομα εις βάρος άλλων. Πρέπει να κάνετε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις’. Αυτό ακριβώς όμως πρέπει να γίνει».

Όσο για το μέλλον κι αν ποτέ θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας; Η απάντηση στην ερώτηση ήταν… ένας αναστεναγμός. Δε θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον Φρανσουά Ολάντ ούτε και για το σκάνδαλο Ταπί, στο οποίο εμπλέκεται και είναι αντιμέτωπη με δικαστική έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Welt: “Τρεις φορές περισσότερο το μη εμφανές δημόσιο χρέος της Ελλάδας απ’ ότι παρουσιάζεται”

Η Μέρκελ θα συνεχίσει τη λιτότητα στην καταπονημένη Ελλάδα

Η Μέρκελ προειδοποιεί τον Πούτιν: “Ο Ψύχρος Πόλεμος τελείωσε…”

Λιτότητα αγάπη μου! Τι προβλέπει για την Ελλάδα η συμφωνία στη Γερμανία

Η Μέρκελ λέει καλά λόγια σε βίντεο – ντοκουμέντο – ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Χαμός στην τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα με Λαγκάρντ, Ρεν και Τόμσεν: «Τρέξτε!»

Λαγκάρντ: Αναγκαίο να ολοκληρωθούν τα προγράμματα σε Ελλάδα και Κύπρο

ΔΝΤ: Μάθαμε πολλά από τα σφάλματά μας στην Ελλάδα

Το ΔΝΤ επιμένει: Εάν χρειαστούν νέα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια

ΔΝΤ: Δεν θέλουμε ειδικό φόρο στους πλούσιους

Το οργισμένο τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά στην Κριστίν Λαγκάρντ – Το «χαρτί» Τσίπρας και η κόκκινη γραμμή για νέα μέτρα

“Δεν εκβιαζόμαστε!” – Με… εντολή Σαμαρά, επτά υπουργοί σηκώνουν μπαϊράκι στην τρόικα – Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο… Ματίας Μορς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε