Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λε Πεν: Οι εκλογές είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Γαλλίας

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Ένα άκρως διχαστικό δίλημμα έθεσε η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, όπου η ίδια και ο Εμανουέλ Μακρόν θα διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών της 7ης Μαΐου είναι, κατά τη Λε Πεν, «ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Γαλλίας».

Κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην Νίκαια, στην νοτιοανατολική Γαλλία, η Λε Πεν χαρακτήρισε τον εαυτό της υποστηρίκτρια του «οικονομικού πατριωτισμού» και δήλωσε πως επιθυμεί «να επαναφέρει τα σύνορα της Γαλλίας», και να «τιθασεύσει την παγκοσμιοποίηση». Κατηγόρησε τον αντίπαλό της ότι επιθυμεί να μετατρέψει την χώρα σε «έναν χώρο συναλλαγών».

«Αυτές οι προεδρικές εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Γαλλία. Σας καλώ να επιλέξετε την Γαλλία, όχι τον κύριο Μακρόν, το σχέδιο του οποίου είναι η διάλυση της Γαλλίας», δήλωσε η Λε Πεν ενώπιον περίπου 4.000 οπαδών.

Στις 7 Μαΐου η ακροδεξιά υποψήφια και ο κεντρώος αντίπαλός θα βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με όλες τις δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής να προβλέπουν νικητή τον κεντρώο, ανεξάρτητο υποψήφιο.

«Η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ. Δεν θα το αρνηθώ. Θέλω να την τιθασεύσω. Δημιουργώντας τις συνθήκες για την Γαλλία να την αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται», τόνισε η ακροδεξιά υποψήφια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε