Κόσμος

Le Point: Το εξώφυλλο – φωτιά για τον Ερντογάν: «Ο πόλεμος στο κατώφλι μας»

Ένα ολόκληρο τεύχος του Γαλλικού περιοδικού Le Point είναι «αφιερωμένο» στα «κατορθώματα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το εξώφυλλο του περιοδικού δείχνει τον Ερντογάν ετοιμοπόλεμο. Ο υπέρτιτλος γράφει: «Αγία Σοφία, Συρία, Λιβύη, Μεσόγειος…» Και ο τίτλος γράφει: «Ερντογάν: Ο πόλεμος στην πόρτα μας». Σε άρθρα που φιλοξενούνται στο περιοδικό περιγράφεται πως ο Σουλτάνος, με τις αποφάσεις του βάζει φωτιά στην περιοχή αγνοώντας φίλους και εχθρούς. Λέει ότι το κλίμα στις γαλλοτουρκικές σχέσεις είναι το χειρότερο που έχει υπάρξει και πως ο Εμανουέλ Μακρόν είναι η μοναδική ηγετική φωνή ενάντια στις κινήσεις του Ερντογάν. Λέει ακόμα ότι η απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και προβλέπει κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Γαλλία και την Τουρκία στην Λιβύη. 

lepoint

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr