Κόσμος

Louis Vuitton: Συγγνώμη από τον Αφροαμερικανό σχεδιαστή που σχολίασε αρνητικά τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις

Ο Βίρτζιλ Άμπλοχ, Αφροαμερικανός σχεδιαστής του οίκου Louis Vuitton ζήτησε συγγνώμη για τα επικριτικά σχόλιά του για τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ.

O Βίρτζιλ Άμπλοχ, ο σχεδιαστής της ανδρικής συλλογής του Louis Vuitton και ιδρυτής της μάρκας για streetwear ρούχα Off-White, ζήτησε συγγνώμη μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε επειδή καταδίκασε τις λεηλασίες από αμερικανούς διαδηλωτές.

Ο Άμπλοχ, ο πιο διάσημος Αφροαμερικανός σχεδιαστής μόδας, ανέφερε αργά χθες το βράδυ στον λογαριασμό του στο Instagram ότι στηρίζει «κάθε κίνημα για την εξάλειψη του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας».

https://www.instagram.com/p/CA6ObECpnvH/


«Είμαι μαύρος. Ένας σκούρος μαύρος. Όπως λέμε πολύ σκούρος. Σε κάθε επίσκεψή μου σε κατάστημα τροφίμων στο Σικάγο φοβάμαι ότι θα πεθάνω. Κάθε επαφή μου με την αστυνομία θα μπορούσε να αποβεί μοιραία», έγραψε.

Ο 39χρονος Άμπλοχ δέχτηκε επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή επέκρινε τις λεηλασίες καταστημάτων στο Σικάγο και το Λος Άντζελες εν μέσω των διαδηλώσεων για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Σε ανάρτησή του έπειτα από την καταστροφή που υπέστη ένα κατάστημα ιδιοκτησίας ενός συναδέλφου του σχεδιαστή ο Άμπλοχ έγραψε: «Αυτό μου προκαλεί αηδία. Προς τα παιδιά που λεηλάτησαν το κατάστημά του και το RSVP DTLA και όλα τα καταστήματά μας, απλά να γνωρίζετε ότι ότι αυτό το προϊόν που σας κοιτάζει τώρα στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας είναι μολυσμένο και υπενθύμιση ενός είδους ανθρώπου που ελπίζω να μην είστε».

Ο Άμπλοχ δέχτηκε επίσης επικρίσεις επειδή έκανε δωρεά 50 δολαρίων σε μια οργάνωση που βοηθά στην κάλυψη των εξόδων για την νομική εκπροσώπηση των διαδηλωτών την στιγμή που οι δημιουργίες του κοστίζουν πολλές εκατοντάδες δολάρια ή και περισσότερα.

«Χθες μίλησα για το ότι λεηλατήθηκαν τα καταστήματά μου και αυτά των φίλων μου. Ζητώ συγγνώμη που το ενδιαφέρον μου για τα καταστήματά μας φάνηκε να υπερβαίνει το ενδιαφέρον μου για το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά της έλλειψης δικαιοσύνης και να εκφράζουμε αυτή τη στιγμή την οργή μας», δήλωσε χθες.

Ο ίδιος είπε ότι η συνεισφορά του στους σκοπούς του κινήματος διαμαρτυρίας ανέρχεται σε 20.500 δολάρια.

Ο Άμπλοχ είναι καλλιτεχνικός διευθυντής για την ανδρική σειρά του Louis Vuitton από τον Μάρτιο του 2018.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η Nasa σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1
Παλαιστινιακό κράτος: Συγκεντρώσεις στη Δυτική Όχθη για τις διεθνείς αναγνωρίσεις
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης για να γιορτάσουν το κύμα αναγνωρίσεων του παλαιστινιακού κράτους, σε ένα κλίμα ανάμικτης χαράς και πικρίας
Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των δυτικών χωρών που αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος