Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Μακελειό στην Ινδία: 14 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Μακελειό στην Ινδία: 14 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Λουτρό αίματος στη νότια Ινδία, όπου 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 119 τραυματίστηκαν μετά από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων. Η αστυνομία μιλά ήδη για τρομοκρατική ενέργεια.

Η επίθεση σε προάστιο του Χαϊντεραμπάντ έρχεται λίγες μέρες μετά την εκτέλεση στις 7 Φεβρουαρίου μουσουλμάνου αυτονομιστή στο Κασμίρ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την αιματηρή επίθεση τον Δεκέμβριο του 2001 εναντίον του ινδικού κοινοβουλίου. Εξαιτίας της εκτέλεσης αυτής, η Ινδία έχει τεθεί εδώ και δυο εβδομάδες σε κατάσταση συναγερμού.

“Οι νεκροί έφτασαν του 14 και οι τραυματίες του 119, οι έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουσίλ Κουμάρ Σίντε.

Τουλάχιστον δύο βόμβες εξερράγησαν στην πολυσύχναστη εμπορική συνοικία Ντιλσούκ Ναγκάρ σε προάστιο του Χαϊντεραμπάντ. Στην περιοχή πλειοψηφεί το ινδουιστικό στοιχείο αλλά υπάρχει και μεγάλη μειονότητα μουσουλμάνων.

Πυροτεχνουργοί προσπαθούν να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν άλλους τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με τον Σίντε, οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε δύο ποδήλατα τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 100 με 150 μέτρα το ένα από το άλλο.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ καταδίκασε την “δειλή αυτή πράξη” και τόνισε πως οι δράστες θα τιμωρηθούν.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Ραντζάν Ματάι, ο οποίος συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, επισήμανε πως οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί, αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα συμμετοχής από το εξωτερικό.

Φαίνεται όμως ότι οι αστυνομικές αρχές ήταν ενήμερες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Ισλαμιστές μαχητές που είχαν ανακριθεί από την αστυνομία πέρυσι, είχαν αναφέρει την πιθανότητα επίθεσης στην συνοικία του Χαϊντεραμπάντ.

“Είχαμε ανακρίνει δύο μαχητές της οργάνωσης Ινδοί Μουτζαχεντίν οι οποίοι μας είπαν πως είχαν εξετάσει αρκετά σημεία στο Δελχί, την Βομβάη, το Χαϊντεραμπάντ και το Πούνε ως πιθανούς στόχους επιθέσεων. Ένα από τα σημεία που είχαν αναφέρει ήταν και η συνοικία Ντιλσούκ Ναγκάρ, που χτυπήθηκε”, τόνισε ο Σ.Ν. Σριβαστάβα, διοικητής της αστυνομίας του Νέου Δελχί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα φρίκη στην Ινδία: Βίασαν και σκότωσαν τρία κοριτσάκια

Βίασαν 6χρονο κορίτσι στην Ινδία!

Ινδία: 36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Νέα υπόθεση ομαδικού βιασμού συγκλονίζει την Ινδία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε