Κόσμος

Μάχη στήθος με στήθος στις ΗΠΑ – Τι αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατευθύνεται σήμερα προς την πολιτεία του Οχάιο στο πλαίσιο της εκστρατείας για την επανεκλογή του σε μια προσπάθεια να έχει το προβάδισμα στις πολιτείες-κλειδιά τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Το Οχάιο, μαζί με το Ουινσκόνσιν και τη Αϊόβα, θεωρούνται “ο πυρήνας των Μεσοδυτικών πολιτειών”. Από το 1960 κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν κέρδισε τις εκλογές χωρίς να έχει επικρατήσει και στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι ο Ομπάμα προηγείται κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, στο Οχάιο.

Η δημοσκόπηση των NBC News, Wall Street Journal και Marist δίνει στον Ομπάμα 51% έναντι 45% του Ρόμνεϊ στο Οχάιο.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι η μάχη είναι στήθος με στήθος σε μια άλλη πολιτεία-κλειδί, τη Φλόριντα, όπου ο Ομπάμα φέρεται να εξασφαλίζει το 49% και ο Ρόμνεϊ το 47%. Σε εθνικό επίπεδο η εικόνα για τους δύο διεκδικητές της προεδρίας των ΗΠΑ είναι ανάλογη.

Ενόψει των εκλογών της Τρίτης, και οι δύο υποψήφιοι στοχεύουν σε μια επικράτηση στις πολιτείες-κλειδιά που καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το αμερικανικό εκλογικό σύστημα, το οποίο δίνει την προεδρία με βάση τον νικητή σε καθεμία πολιτεία παρά στο σύνολο της ψήφου σε εθνικό επίπεδο.

Ο Ρόμνεϊ ξεκίνησε από το Νιού Χαμσάιρ λέγοντας προς του ψηφοφόρους του: “Το ερώτημα σε αυτές τις εκλογές συνοψίζεται ως εξής: Θέλετε κι άλλο από το ίδιο ή επιθυμείτε πραγματική αλλαγή; Ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε αλλαγή, αλλά δεν μπόρεσε να την επιτύχει. Εγώ υπόσχομαι αλλαγή και έχω ιστορικό επιτυχίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εφτασαν τους 51 οι νεκροί από τις ταραχές στο Νεπάλ - Δραπέτευσαν 12.500 φυλακισμένοι και εξακολουθούν να διαφεύγουν
Οι ταραχές, οι πιο φονικές που έχουν σημειωθεί στο Νεπάλ μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 2008, άρχισαν τη Δευτέρα, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών διαδηλωτών
Ταραχές στο Νεπάλ
Ο Τραμπ δήλωσε έκπληκτος για την καταδίκη Μπολσονάρο - «Είναι καλός άνθρωπος»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «πολύ έκπληκτος» για τη βαριά καταδίκη του πρώην συμμάχου του Ζαΐρ Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος - Η Ουάσιγκτον καταγγέλλει «πολιτικό διωγμό» και απειλεί με αντίποινα
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο στο σπίτι του
Συμπαραγωγή drones και όπλων αλλά και πίεση στον Πούτιν ζήτησε ο Ζελένσκι στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ
«Να επιτύχουμε συνάντηση σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατόν και να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy