Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Με μαύρα πρωτοσέλιδα κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες της Μαλαισίας

ΦΩΤΟ twitter shaimaa khalil ‏@Shaimaakhalil
ΦΩΤΟ twitter shaimaa khalil ‏@Shaimaakhalil

Μετά την ανακοίνωση δια στόματος πρωθυπουργού οτι το boeing συνετρίβη κάπου στον Ινδικό Ωκεανό, οι εφημερίδες της Μαλαισίας κυκλοφόρησαν με μαύρα πρωτοσέλιδα, σε ένδειξη πένθους.

«MH370 R.I.P. (αναπαύσουν εν ειρήνη)», γράφει σε μαύρο φόντο στην πρώτη σελίδα της η κυριότερη αγγλόφωνη εφημερίδα της χώρας The Star με τα ονόματα των 239 επιβαινόντων να συνθέτουν τον αριθμό της πτήσης.

Με μαύρο φόντο και τη φράση «Καληνύχτα MH370», (αναφορά στην τελευταία φράση που ακούστηκε από το πιλοτήριο) κυκλοφόρησε και η εφημερίδα New Strait Times.


Οι εφημερίδες στα κινεζικά και τα μαλαισιανά έχουν διατηρήσει επίσης μαύρη την πρώτη σελίδα τους. Η Sun, μια δωρεάν αγγλόφωνη εφημερίδα που διανέμεται ευρέως στις πόλεις, ο τίτλος της οποίας συνήθως είναι ένα ζωηρό κόκκινο, στο τελευταίο της φύλλο επέλεξε το μαύρο.

Malaysia Airlines: Εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας – Θα δοθεί κι άλλη βοήθεια στους συγγενείς

 
“Όλοι αισθανόμαστε τεράστια θλίψη και πόνο”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία στους δημοσιογράφους μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Μπόινγκ, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, συνετρίβη στη θάλασσα και οι 239 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Ο επικεφαλής της Malaysia Airlines είχε πει ότι θα αποφασίσει αργότερα αν θα παραιτηθεί εξαιτίας της τραγωδίας

Ο Γιαχία ίπε επίσης οτι η εταιρεία έχει προσλάβει πάνω από 700 συμβούλους για να προσφέρουν υποστήριξη στους συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης. Πολλοί από τους συμβούλους έχουν σταλεί στο Πεκίνο, καθώς η πλειονότητα των επιβατών ήταν Κινέζοι.

Πρόσθεσε πως η Μalaysia Airlines έχει προσφέρει αρχική οικονομική βοήθεια ύψους 5.000 δολαρίων ανά επιβάτη, ενώ αναμένεται να δοθεί και επιπλέον βοήθεια.

Η αεροπορική εταιρεία θα βοηθήσει και τους συγγενείς των επιβαινόντων που θέλουν να μεταβούν στην Αυστραλία μόλις υπάρξουν “οριστικά στοιχεία” ότι το Μπόινγκ συνετρίβη στην περιοχή δυτικά του Περθ.

Υπογράμμισε ότι οι συγγενείς των επιβατών έχουν μεταφερθεί σε απομονωμένα ξενοδοχεία στα περίχωρα της Κουάλα Λουμπούρ για να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα και η άνεσή τους και όχι για να τους απομονώσουν από τον Τύπο.

Συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι το Boeing συνετρίβη κάπου στον Ινδικό Ωκεανό και κανείς δεν επέζησε, δεκάδες οργισμένοι συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο ενω πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ζητώντας από την κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ εξηγήσεις για το δυστύχημα.

Οι συγγενείς έριξαν μπουκάλια νερού εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την πύλη της πρεσβείας. Μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της απομακρύνθηκε από το σημείο με φορείο.

Οι συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας χαρακτήρισαν την μαλαισιανή κυβέρνηση και τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας “εκτελεστές”.

“Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπάτησε” και “Μαλαισία φέρε πίσω τους συγγενείς μας” ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν.

Οι συγγενείς κρατούσαν πανό που έγραφαν: “MH370, μην μας αφήνεις να περιμένουμε πολύ!” και “1,3 δισεκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να υποδεχθούν το αεροπλάνο”. Όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: “Καλή τύχη MH370, επέστρεψε σπίτι με ασφάλεια”.




Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κινεζικά μέσα δείχνουν διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: “Malaysia Airlines! Μας οφείλεις μια εξήγηση”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρίλερ χωρίς τέλος με το εξαφανισμένο Boeing – Σε ένα έρημο νησί στη μέση του πουθενά σε βάθος 8χλμ. μέσα στη θάλασσα

Malaysia Airlines: Θλιβερός επίλογος χωρίς συντρίμμια – “Δεν υπάρχουν επιζώντες. Το αεροπλάνο χάθηκε στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού”

Malaysia Airlines: Το sms που ενημέρωνε τις οικογένειες – Θρήνος και φωνές – Σπαρακτικές ΦΩΤΟ

Το επικρατέστερο σενάριο για το πως εξαφανίστηκε το Boeing 777 της Malaysian Airlines – Έτσι κόπηκαν οι επικοινωνίες – Αποκλειστικές πληροφορίες!

Malaysia Airlines: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το αεροπλάνο έπεσε – Δεν υπάρχουν επιζώντες – Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Η πτήση χάθηκε στον Ινδικό

Νεο στοιχείο – φωτιά – Ο συγκυβερνήτης δεν είχε ξαναπετάξει Boeing 777 χωρίς εκπαιδευτή! – Έπαιξε ρόλο η απειρία του;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε