Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ξεχειλίζει η οργή για την τραγωδία της Malaysia Airlines – Συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο

Ξεχειλίζει η οργή για την τραγωδία της Malaysia Airlines – Συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο

– Συγκρούσεις σώμα με σώμα με την αστυνομία
– Στο νοσοκομείο συγγενείς που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη συντριβή του Boeing
– Ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Μαλαισίας για το δυστύχημα
– “Εκτελεστές” χαρακτήρισαν τη Malaysia Airlines
– Σταμάτησαν οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Οργή, πόνος, θλίψη και αναπάντητα ερωτήματα. Οι συγγενείς των επιβαινόντων στη μοιραία πτήση MH370 της Malaysia Airlines ήξεραν πως δύσκολα θα ξαναέβλεπαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Όμως ο πόνος της επιβεβαίωσης και ο τρόπος που τους ανακοινώθηκαν τα τραγικά νέα, με ένα ψυχρό μήνυμα στα κινά τους, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής τους. Μιας οργής που σιγόβραζε εδώ και δυο εβδομάδες για τους χειρισμούς τόσο της εταιρίας όσο και της κυβέρνησης της Μαλαισίας.




Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι το Boeing που αναζητούσε όλος ο κόσμος εδώ και δυο εβδομάδες συνετρίβη κάπου στον Ινδικό Ωκεανό, συνετρίβη και κανείς δεν επέζησε, δεκάδες οργισμένοι συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο.

Πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ζητώντας από την κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ εξηγήσεις για το δυστύχημα.

Οι συγγενείς έριξαν μπουκάλια νερού εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την πύλη της πρεσβείας. Πολλοί από τους διαδηλωτές, ενώ μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της απομακρύνθηκε από το σημείο με φορείο.

“Είστε εκτελεστές”

Οι συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας χαρακτήρισαν την μαλαισιανή κυβέρνηση και τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας “εκτελεστές”.

“Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπάτησε” και “Μαλαισία φέρε πίσω τους συγγενείς μας” ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν.

Οι συγγενείς κρατούσαν πανό που έγραφαν: “MH370, μην μας αφήνεις να περιμένουμε πολύ!” και “1,3 δισεκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να υποδεχθούν το αεροπλάνο”. Όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: “Καλή τύχη MH370, επέστρεψε σπίτι με ασφάλεια”.




Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κινεζικά μέσα δείχνουν διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: “Malaysia Airlines! Μας οφείλεις μια εξήγηση”.

Οι συγγενείς κατηγορούν τη Μαλαισία “για μια απόπειρα να παραπλανήσουν τις οικογένειες των επιβατών και μια προσπάθεια να παραπλανήσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση, η οποία στη συνέχεια ανέβηκε σε ένα κινεζικό μικρομπλόγκ από την Επιτροπή Οικογένειας Malaysia Airlines MH370.

Οι οικογένειες αναφέρουν επίσης ότι θα “λάβουμε όλα τα πιθανά μέτρα εναντίον της κυβέρνησης της Μαλαισίας και του στρατού της χώρας”.

“Αυτές οι ειδεχθείς πράξεις όχι μόνο εξαπάτησαν και καταρράκωσαν σωματικά και πνευματικά τις οικογένειες των 154 κινέζων επιβατών, αλλά παράλληλα παραπλάνησαν και καθυστέρησαν την επιχείρηση διάσωσης, σπατάλησαν ανθρώπινο δυναμικό, υλικούς πόρους και πολύτιμο χρόνο για τις προσπάθειες διάσωσης”, δήλωσε συγγενής στους δημοσιογράφους.



“Αν οι 154 αγαπημένοι μας που επέβαιναν στην πτήση MH370 έχασαν τις πολύτιμες ζωές τους στο αεροπλάνο εξαιτίας αυτού, τότε η Malaysia Airlines, η μαλαισιανή κυβέρνηση και ο στρατός είναι πραγματικοί εκτελεστές που σκότωσαν τους αγαπημένους μας”, υπογράμμισε.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας πως όλα τελείωσαν, σκηνές υστερίας εκτυλίχθηκαν στο ξενοδοχείο του Πεκίνου όπου διαμένουν πολλοί από τους συγγενείς των Κινέζων επιβατών, με κάποιους από αυτούς να φωνάζουν, να θρηνούν και να μεταφέρονται εκτός της αίθουσας με φορεία.

Η Malaysia Airlines έχει υποσχεθεί ότι θα μεταφέρει τους συγγενείς στην Αυστραλία, κοντά στο σημείο όπου επικεντρώνονται οι έρευνες για το αεροσκάφος.
Ο αυστραλιανός υπουργός Άμυνας Ντέβιντ Τζόνσον δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ επιθυμεί να βοηθήσει τις οικογένειες των επιβατών, η πλειονότητα των οποίων ήταν Κινέζοι.



Αναστολή των ερευνών

Στο μεταξύ εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών ανεστάλη για σήμερα η επιχείρηση για τον εντοπισμό συντριμμιών από το Boeing τα οποία φέρονται να εντοπίστηκαν σε μια περιοχή 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ σε νότιες υποαρκτικές θάλασσες, που είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Στην περιοχή πνέουν σφοδροί άνεμοι με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, συνοδευόμενοι από ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και ομίχλη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρίλερ χωρίς τέλος με το εξαφανισμένο Boeing – Σε ένα έρημο νησί στη μέση του πουθενά σε βάθος 8χλμ. μέσα στη θάλασσα

Malaysia Airlines: Θλιβερός επίλογος χωρίς συντρίμμια – “Δεν υπάρχουν επιζώντες. Το αεροπλάνο χάθηκε στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού”

Malaysia Airlines: Το sms που ενημέρωνε τις οικογένειες – Θρήνος και φωνές – Σπαρακτικές ΦΩΤΟ

Το επικρατέστερο σενάριο για το πως εξαφανίστηκε το Boeing 777 της Malaysian Airlines – Έτσι κόπηκαν οι επικοινωνίες – Αποκλειστικές πληροφορίες!

Malaysia Airlines: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το αεροπλάνο έπεσε – Δεν υπάρχουν επιζώντες – Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Η πτήση χάθηκε στον Ινδικό

Νεο στοιχείο – φωτιά – Ο συγκυβερνήτης δεν είχε ξαναπετάξει Boeing 777 χωρίς εκπαιδευτή! – Έπαιξε ρόλο η απειρία του;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε