Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης – Φιντέλ Κάστρο: Η ιστορική συνάντηση και το “αντίο” [vid]

Φωτογραφία από Facebook / Greek Reporter
Φωτογραφία από Facebook / Greek Reporter

Η είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο “πυροδότησε” ένα κύμα ανακοινώσεων από ηγέτες χωρών σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το δικό του “αντίο” λέει και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και μάλιστα λιτά, μεστά, λακωνικά. Χρησιμοποιώντας μονάχα 13 λέξεις, ο Μίκης Θεοδωράκης αποχαιρετά τον Φιντέλ Κάστρο, με τον οποίο… δεν διαφώνησε ποτέ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site του μεγάλου συνθέτη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αγαπημένε Φιντέλ, μας άφησες και είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ μαζί σου.
Αθήνα 26.11.2016
Μίκης Θεοδωράκης”.

Δείτε την εικόνα

Η συνάντηση των δύο ανδρών

Εδώ να σημειώσουμε πως Μίκης Θεοδωράκης και Φιντέλ Κάστρο είχαν συναντηθεί το 1981. Συγκεκριμένα, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, ο οποίος πέθανε αργά χθες το βράδυ, είχε καλέσει τον Μίκη Θεοδωράκη στην Αβάνα.

Οι δυο τους είχαν αναπτύξει μία ιδιαίτερη φιλία, με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη να έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της δράσης του Φιντέλ Κάστρο.

Ο εμβληματικός ηγέτης της επανάστασης της Κούβας υποδέχτηκε με μια θερμή αγκαλιά τον Μίκη Θεοδωράκη, δηλώνοντας πως “η μουσική είναι δυσκολότερη από την πολιτική. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν τόσοι πολλοί περισσότεροι πολιτικοί από ό, τι μουσικοί στον κόσμο“.

Η δήλωση αυτή έγινε με τον Μίκη Θεοδωράκη δίπλα του και τον Φιντέλ Κάστρο να συμπληρώνει: “Υπάρχουν όμως ακόμη λιγότεροι επαναστατικοί καλλιτέχνες. Παρόλο που οι καλλιτέχνες θέλουν την επανάσταση, υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που δεν είναι επαναστατικοί. Αλλά το να είσαι ένας επαναστατικός καλλιτέχνης είναι πολύ σημαντικότερο από το να είσαι πολιτικός“.

Φιντέλ Κάστρο: Πανηγυρίζουν το θάνατό του με τις πιτζάμες! [vids, pics]

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ιστορική συνάντηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε