Κόσμος

Moderna: Δεσμεύεται να παραδώσει 1 δισεκατομμύριο εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες το 2022

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως ο κορονοϊός δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, αν ο εμβολιασμός δεν προχωρήσει και στις πιο φτωχές χώρες, σε πολλές από τις οποίες τα εμβόλια δεν έχουν φτάσει ακόμη. 

Επιπλέον έχει εκφράσει τον φόβο ότι όσο δεν προχωρά ο εμβολιασμός στις χώρες αυτές, ελοχεύει ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων, που ενδέχεται να ξεπεράσουν τις άμυνες των εμβολίων.

Σήμερα η φαρμακοβιομηχανία Moderna Inc ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραδώσει 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της για την Covid-19 σε φτωχές χώρες το 2022, εκτός από τις δόσεις που έχει ήδη υποσχεθεί στον παγκόσμιο μηχανισμό COVAX.

Το επόμενο έτος η εταιρεία προβλέπει ότι θα παρασκευάσει 2-3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

«Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί σε όλον τον κόσμο με το εμβόλιο της Moderna. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι η πρόσβαση στα εμβόλια παραμένει πρόκληση για πολλές περιοχές του κόσμου», ανέφερε σε επιστολή του ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

Η επιστολή αυτή αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Moderna.

Τον Μάιο η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι θα παραδώσει στον μηχανισμό COVAX έως και 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και μετά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Μπριζίτ Μπαρντό