Κόσμος

Nord Stream: Απαντούν οι ΗΠΑ στη Ρωσία – «Γελοίο να υπονοούν ότι ευθυνόμαστε εμείς για τις διαρροές»

«Είναι γελοίο» η Ρωσία να υπονοεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ευθύνονται για τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, απαντά ο Λευκός Οίκος στη Μαρία Ζαχάροβα, μετά τις δηλώσεις της ίδιας ότι «πρέπει να απαντήσει ο Τζο Μπάιντεν» για αυτές.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσία διαδίδει παραπληροφόρηση εδώ και πολύ καιρό και το κάνει ξανά σε αυτήν την περίπτωση», είπε σήμερα η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Αντριέν Γουάτσον, αναφερόμενη στο θέμα των διαρροών του φυσικού αερίου από τους αγωγούς Nord Stream.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να απαντήσει εάν εμπλέκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες στις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream.

Η Μαρία Ζαχάροβα «πάτησε» πάνω σε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ ότι «αν η Ρωσία εισβάλλει (στην Ουκρανία), τότε δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2», δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τον πόλεμο που ξέσπασε, προκαλώντας και την ενεργειακή κρίση.

Παρ’ όλα αυτά, έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες για τη διαρροή, με πολλούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για σαμποτάζ από υποβρύχια «τσέπης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αραγτσί: Οι ΗΠΑ «αποπροσανατολίζουν» τις πυρηνικές συνομιλίες με το Ιράν – «Στοπ στις απειλές και πιέσεις της Ε3 για κυρώσεις»
Το κάλεσμα του Αμπάς Αραγτσί με τους ομολόγους του από την Ε3 (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) έρχεται εν μέσω αναφορών ότι προγραμματίζουν εκ νέου επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Abbas Araghchi