Κόσμος

Nord Stream: Κοινή ομάδα για την έρευνα των διαρροών συστήνουν Γερμανία, Δανία και Σουηδία

Κοινή ομάδα με τη Δανία και τη Σουηδία πρόκειται να συστήσει η Γερμανία έτσι ώστε να γίνουν ερευνήσουν τις διαρροές που εντοπίστηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του της Δανίας και της Σουηδίας ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει χθες Παρασκευή ότι η χώρα του «στηρίζει την κοινή έρευνα» των δύο χωρών για τις υποθαλάσσιες εκρήξεις στις οποίες οφείλονται, όπως σημείωσε, οι διαρροές στους αγωγούς.

Η Φέζερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι συμφώνησε με τους ομολόγους της της Δανίας και της Σουηδίας πως η έρευνα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «από μια κοινή ομάδα στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ», με τη συμμετοχή μελών από τρίτες χώρες.

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μια πράξη δολιοφθοράς εναντίον των αγωγών Nord Stream», υπογράμμισε η Γερμανίδα υπουργός.

Οι δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούν «με αυξημένη επαγρύπνηση» τις ενεργειακές υποδομές της Γερμανίας, επεσήμανε η Φέζερ, αν και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με απειλές που να έχουν στόχο γερμανικές υποδομές».

Χθες η Φέζερ είχε δηλώσει στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι η γερμανική αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική «με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις» και σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες μετά τις εκρήξεις στους δύο αγωγούς.

Έκθεση που παρέδωσαν χθες στον ΟΗΕ η Σουηδία και η Δανία ανέφερε ότι «βάσει όλων των διαθέσιμων πληροφοριών, οι εκρήξεις αυτές οφείλονται σε σκόπιμη ενέργεια», χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε συγκεκριμένη χώρα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
24