Κόσμος

Nord Stream: Περισσότερες ενδείξεις για ουκρανική ανάμειξη στις εκρήξεις, υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Όλο και περισσότερες ενδείξεις έρχονται στο φως σχετικά με το ενδεχόμενο ανάμειξης της Ουκρανίας στις εκρήξεις που σημειώθηκαν πέρυσι στους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας Nord Stream.

Την ανακοίνωση για τους αγωγούς Nord Stream έκανε το Κρεμλίνο, μετά από δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, σύμφωνα με το οποίο στρατιωτικός αξιωματούχος από την Ουκρανία συντόνισε την επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε «επίσης ανησυχητικό» ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αρνήθηκε ότι το Κίεβο εμπλέκεται στις εκρήξεις αυτές στο βυθό της Βαλτικής, φέρεται ότι δεν γνώριζε για την επιχείρηση αυτή.

Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης κατά τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ότι η ανάπτυξη από την Πολωνία αρμάτων μάχης πιο κοντά στα σύνορά της με τη Λευκορωσία θα κλιμακώσει τις εντάσεις, αν και οι σύμμαχοι της Μόσχας στο Μινσκ θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να εγγυηθούν την ασφάλεια.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανολογούμενα σχέδια της Πολωνίας να αναπτύξει νέο τάγμα αρμάτων μάχης κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης σήμερα ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση για δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, σύμφωνα με το οποίο σε εξέλιξη βρίσκονται προετοιμασίες για να χριστεί εκ νέου υποψήφιος για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του Μαρτίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το καθολικό μπλακ άουτ στην Ισπανία έδειξε γιατί οι προφητικές «οδηγίες επιβίωσης» της ΕΕ αποδείχθηκαν σημαντικές
Η Ευρωπαία Επίτροπος Πρόληψης Κρίσεων ζητά από τους πολίτες να κουβαλούν πάντα χρήματα πάνω τους καθώς η τραπεζική κάρτα, σε στιγμές κρίσης, θα είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό
Γυναίκα ψωνίζει στο σκοτάδι
Η Αμάλ Αλαμουντίν κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ λόγω συνεργασίας της με το ΔΠΔ
Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ παρείχε νομικές υπηρεσίες στο δικαστήριο για υπόθεση εγκλημάτων πολέμου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Γιόαβ Γκάλαντ
Η Αμάλ Αλαμουντίν με τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ
Δίκη Έριν Πάτερσον: Το θανατηφόρο γεύμα με τοξικά μανιτάρια στην Αυστραλία – «Τραγικό ατύχημα» λέει η οικοδέσποινα του θανάτου
Κατηγορείται ότι δηλητηρίασε και σκότωσε 3 ανθρώπους, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει ακόμη έναν - Έκατσε στο τραπέζι τους αλλά έφαγε με διαφορετικού χρώματος πιάτο
Έριν Πάτερσον
Η ανατομία του Κονκλαβίου που θα εκλέξει τον νέο Πάπα: Καρδινάλιοι, ηλικίες, τάγματα και γεωγραφική κατανομή
53 από την Ευρώπη, 37 από την Αμερική, 23 από Ασία, 18 από Αφρική και 4 από Ωκεανία - Στα χρόνια του Πάπα Φραγκίσκου το Κολλέγιο των Καρδιναλίων έγινε λιγότερο ευρωκεντρικό
Η ανατομία του Κονκλαβίου που θα εκλέξει τον νέο Πάπα: Καρδινάλιοι, ηλικίες, τάγματα και γεωγραφική κατανομή