Κόσμος

Nord Stream: Συνεχίζονται οι έρευνες για τις εκρήξεις από Δανία, Σουηδία και Γερμανία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Προς το παρόν όμως παραμένει ασαφές πότε θα ολοκληρωθούν, αναφέρουν σήμερα τα υπουργεία Εξωτερικών της Δανίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας σε επιστολή τους προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κατασκευή του Nord Stream 2, που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία, ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός στη Βαλτική Θάλασσα τέθηκε εκτός λειτουργίας για επισκευές την 31η Αυγούστου, αλλά από τότε δεν επανήλθε σε λειτουργία, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε μεγάλες διαρροές που προκλήθηκαν από εκρήξεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα