Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Φιντέλ κατηγορεί τον Σαρκοζί για “Ολοκαύτωμα” των Ρομά

Η Γαλλία δήλωσε ότι τα σχόλια του πρώην ηγέτη της Κούβας, Φιδέλ Κάστρο, για την αντιμετώπιση που έχουν στη χώρα οι Ρομά είναι απαράδεκτα και αποδεικνύουν την άγνοιά του για την ιστορία.

Ο Κάστρο κατηγόρησε το Παρίσι ότι πραγματοποιεί “φυλετικό ολοκαύτωμα” απελαύνοντας μέλη της κοινότητας των Ρομά.Η Γαλλία έχει δεχτεί έντονη κριτική από τη διεθνή κοινότητα για τις πρόσφατες απελάσεις περίπου 1.000 Ρομά.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την κυβέρνηση Σαρκοζί να σταματήσει τις απελάσεις, κίνηση που απέρριψε το Παρίσι.”Η χρήση (της λέξης) “ολοκαύτωμα” από τον κύριο Κάστρο δείχνει την άγνοιά του για την ιστορία και περιφρόνηση για τα θύματά του. Αυτές οι λέξεις είναι απαράδεκτες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό.

Σε μία σαφή αναφορά στην αντιμετώπιση της Κούβας απέναντι στους αντιφρονούντες, ο Βαλερό πρόσθεσε: “Το ότι ο Φιντέλ Κάστρο επιδεικνύει ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πραγματικά επαναστατικό”.Ο 84χρονος Κάστρο προέβη σε αυτά τα σχόλια στη διάρκεια εκδήλωσης στην Αβάνα για την προώθηση του δεύτερου τόμου της αυτοβιογραφίας του.

“Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κάποιος είναι η είδηση για τις απελάσεις των γάλλων αθίγγανων, οι οποίοι είναι θύματα της βαρβαρότητας της ακροδεξιάς στη Γαλλία”, είπε ο Κάστρο και πρόσθεσε ότι οι μετανάστες είναι “θύματα ενός άλλου είδους φυλετικού ολοκαυτώματος”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε