Σάββατο, 15 Ιουν.
28oC Αθήνα

Ozempic: Δυο φωτιές σε μια εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk

Ozempic: Δυο φωτιές σε μια εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk που παρασκευάζει το γνωστό φάρμακο Ozempic στη Δανία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε αρχικά σύμφωνα με μαρτυρίες σε εξωτερικό χώρο, αλλά αργότερα εξαπλώθηκε σε κτίριο γραφείων όπου η εταιρεία στεγάζει την παγκόσμια έδρα της. Εκτός από το φάρμακο για τον διαβήτη Ozempic παρασκευάζει και το Wegovy που χορηγείται για αδυνάτισμα.

Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός καθώς η φωτιά εξαπλωνόταν και δεν μπορούσε να ελεγχθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επικεφαλής της πυροσβεστικής ένα από τα κτίρια διοίκησης της Novo Nordisk, το οποίο έχει καταστραφεί από τις φλόγες και πιθανότατα έχει ζημιές από το νερό σε σχέση με τις εργασίες κατάσβεσης, «δεν μπορεί να σωθεί» και πιθανότατα θα πρέπει να κατεδαφιστεί όταν σβήσει η φωτιά.

 

Είναι αβέβαιο ακόμα πώς ξεκίνησε η φωτιά. Η Novo Nordisk δήλωσε στο TV2 ότι αντιλήφθηκαν τη φωτιά ταυτόχρονα με τον Τύπο και εξακολουθούν να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση.

Επίσης, επί ώρες συμβούλευαν τους ντόπιους να «πάνε σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα εάν βρίσκονται στην περιοχή».

Είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που μια εγκατάσταση της Novo Nordisk έχει πιάσει φωτιά.

Την περασμένη Πέμπτη υπήρξε πυρκαγιά στην οροφή μιας εγκατάστασης στο Kalundborg, που πιθανότατα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις