Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Πανηγυρίζουν στη Γάζα για την εκεχειρία με το Ισραήλ

Πανηγυρίζουν στη Γάζα για την εκεχειρία με το Ισραήλ

Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές πέτυχαν μια νίκη έναντι του Ισραήλ αφού μια κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ τερματίζοντας τις συγκρούσεις διάρκειας 50 ημερών και πλέον.

«Η ένοπλη αντίστασή μας κατάφερε που οι αραβικοί στρατοί απέτυχαν να καταφέρουν» δήλωσε ο Σάμι Άμπου Ζούχρι.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι «αυτός ο πολιορκημένος, αδύναμος λαός νίκησε τον ισχυρότερο… στρατό στη Μέση Ανατολή και κατέστρεψε τη δύναμη αποτροπής του εχθρού και τον μύθο του στρατού που δεν μπορεί ποτέ να νικηθεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, που είχε το ρόλο του μεσολαβητή στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ανάμεσα στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία και τους σιωνιστές, δήλωσε ότι η συμφωνία εκεχειρίας προβλέπει το άνοιγμα όλων των περασμάτων προς τη Γάζα για την εισαγωγή της αναμενόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας και υλικών ανοικοδόμησης, την επέκταση της ζώνης αλιείας της Γάζας στα 6 μίλια και τη συνέχιση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών ανάμεσα στα δύο μέρη για τα υπόλοιπα θέματα σε ένα μήνα από την έναρξη της εκεχειρίας.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε δηλώσεις που έκανε στη Ραμάλα, χαιρέτισε τη συμφωνία σαν μια ευκαιρία «για την οικοδόμηση ενός νέου κράτους και τον τερματισμό της κατοχής» και ευχαρίστησε την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ για το το διαμεσολαβητικό τους ρόλο κατά τη διάρκεια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στο Κάιρο.

Οι εκπρόσωποι της Χαμάς στη Γάζα Σάμι Αμπού Ζούχρι και Φάουζι Μπαρχούμ χαρακτήρισαν τη συμφωνία νίκη της Αντίστασης, νίκη της Γάζας.

Αυτή τη στιγμή ο λαός της Γάζας έχει ξεχυθεί στους δρόμους και πανηγυρίζει. Πυροβολισμοί ακούγονται συνεχώς. Πανηγυρισμοί έχουν ξεσπάσει επίσης στη Ραμάλα και τις άλλες πόλεις της Δυτικής Οχθης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σε αεροπορική επιδρομή – 2.136 έχουν σκοτωθεί μέσα σε 50 ημέρες

Η απάντηση της Γάζας στο «Ice Bucket Challenge» με κόκκινη μπογιά και μπάζα (βίντεο)

Εξαφάνισαν μια ολόκληρη πόλη! 2.122 οι νεκροί στη Γάζα

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή που κατέρρευσε πολυκατοικία 13 ορόφων στη Γάζα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε