Κόσμος

Παραιτήθηκε αλλά θέλει να ξαναγίνει Πρωθυπουργός ο Μπερλουσκόνι

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι τον έριξαν αποστάτες.Δείτε video με αποδοκιμασίες

“Υπερήφανος” για τις ενέργειές του στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης δηλώνει σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σε επιστολή του προς τον ηγέτη του κόμματος “Δεξιά” του Φραντσέσκο Στοράτσε, μια ημέρα μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, τονίζει ότι επιθυμεί “να πάρει πάλι το δρόμο προς την κυβέρνηση”.

“Είμαι υπερήφανος γι΄αυτά που καταφέραμε σ΄αυτά τα τρισήμισυ χρόνια που σημαδεύτηκαν από μια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία διεθνή κρίση”, τονίζει ο Μπερλουσκόνι στην επιστολή του στον Στοράτσε, το κόμμα του οποίου πραγματοποιεί το συνέδριό του στο Τορίνο. Η “Δεξιά”¨δεν εκπροσωπείται στη Βουλή.

“Συμμερίζομαι τις πεποιθήσεις σας και ελπίζω ότι θα ξαναπάρουμε μαζί το δρόμο προς την κυβέρνηση”, υπογραμμίζει ο Μπερλουσκόνι στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του από τη στιγμή που υπέβαλε παραίτηση.

Ο Μπερλουσκόνι εξηγεί ότι έχασε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο την Τρίτη, γιατί ” στο Κοινοβούλιο επικράτησε τελικά η λογική των μικροεκβιασμών και των αποστασιών, μια παλιά τακτική στην ιταλική πολιτική”.

Αποδοκίμαζαν τον Μπερλουσκόνι



Εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο, κατά την άφιξη του Μπερλουσκόνι, τον αμφισβήτησαν ηχηρά, σφυρίζοντας και φωνάζοντας “vergogna” (ντροπή), ενώ κατά την ανακοίνωση της παραίτησης από τα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ξέσπασαν σε χειροκρότημα. 



Ο Τζανφράνκο Μάσια, επικεφαλής του “μόβ κινήματος”, που είχε δημιουργηθεί με αίτημα την παραίτηση του “Καβαλιέρε”, δήλωσε ότι “κατά το πέρασμα του αυτοκινήτου του Μπερλουσκόνι, πέταξε προς την κατεύθυνσή του, νομίσματα”. 



“Μια αυθόρμητη πράξη των πολιτών, την ημέρα κατά την οποία η χώρα μας ελευθερώνεται”, πρόσθεσε ο Μάσια. 



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Φορντό – Το Ιράν απειλεί με αντίποινα
«Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τον πλανήτη», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social για τα αμερικανικά χτυπήματα στα πυρηνικά του Ιράν
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε κατάσταση win-win με το Ιράν και ετοιμάζεται να επιτεθεί μαζί με το Ισραήλ στην Τεχεράνη
Οι Ιρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμά τους και να αποδεχθούν τις προτάσεις ΗΠΑ και Ευρώπης για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ 3
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3