Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παραμένουν στο πάρκο Γκεζί οι διαδηλωτές – Νέα επεισόδια στην Άγκυρα

Παραμένουν στο πάρκο Γκεζί οι διαδηλωτές – Νέα επεισόδια στην Άγκυρα

Μετά από πολύωρες συζητήσεις οι διαδηλωτές αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί παρά την υπόσχεση του Ερντογάν οτι θα παγώσει τα “έργα ανάπλασης”. Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία σε ειρηνική διαδήλωση.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην Τουρκία παρά το γεγονός οτι ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως θα παγώσει τα έργα στο πάρκο Γκεζί και θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις.

“Φυσικά και η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και είναι υποχρεωμένη να τις εφαρμόσει. Μέχρι να βγει η οριστική απόφαση δεν θα υπάρξει καμία δράση στο πάρκο Γκεζί»” δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Χουσεϊν Τσελίκ.

Οι διαδηλωτές αποφάσισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου να συνεχίσουν την κατάληψη του πάρκου.“Θα συνεχίσουμε την αντίσταση για χάρη κάθε αδικίας που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Στο μεταξύ και χθες συνεχίστηκαν τα επεισόδια στην Άγκυρα με την τουρκική αστυνομία να επιτίθεται με δακρυγόνα σε ειρηνική διαδήλωση. Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι έγιναν και 28 συλλήψεις.

Διαβάστε

Τουρκικό “κράξιμο” για την ΕΡΤ

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τους διαδηλωτές: “Η υπομονή μας τελείωσε”

Ερντογάν: Να κοιτάξει τα χάλια της Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Ένωση

Μετά το γάμο τους, πήγαν να… διαδηλώσουν! (ΦΩΤΟ)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε