Κόσμος

Πέντε νεκροί στην Αίγυπτο ένα χρόνο μετά την ανατροπή Μόρσι

Πέντε άνδρες έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε διάφορα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κάιρο, σε έκρηξη βόμβας και συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, κατά τις διαδηλώσεις με αφορμή την πρώτη επέτειο από την ανατροπή του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των υποστηρικτών του πρώην προέδρου και συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα. Οι σημερινές κινητοποιήσεις ήταν μεγαλύτερες από τις προηγούμενες στις οποίες η συμμετοχή ήταν περιορισμένη, λόγω του νέου νόμου που απαιτεί την έγκριση των αρχών για την οργάνωση διαδηλώσεων.

“Στις 3 Ιουλίου οι Αιγύπτιοι θα εξεγερθούν, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του πραξικοπήματος και θα βαδίσουν από όλες τις πόλεις σε όλη την Αίγυπτο στις πλατείες της ελευθερίας σε όλες τις επαρχίες”, τονίζεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης η Συμμαχία Κατά του Πραξικοπήματος.

Τα τρία από τα σημερινά θύματα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Κάιρο μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Ταραχές αναφέρθηκαν στη συνοικία Μοχαντίσεν και στις φτωχογειτονιές Χαράμ και Ματερίγια.

Νωρίτερα, άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας σε ένα διαμέρισμα στη συνοικία Κερντάσα, στο δυτικό Κάιρο.

Διαβάστε

Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες από έκρηξη στο Κάιρο

Αλ Σίσι: Δεν θα παρέμβω στις δικαστικές αποφάσεις για τους δημοσιογράφους του Αλ Τζαζίρα

Τουλάχιστον 80 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας καταδικάστηκαν σε ισόβια από δικαστήριο της Μανσούρα

Αιφνιδιαστικά στην Αίγυπτο ο αμερικανός υπ. Εξωτερικών, Τζον Κέρι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 1
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Το Time προειδοποιεί για τη δίνη της πολιτικής βίας στην Αμερική
Ο βίαιος θάνατος του νεαρού συντηρητικού ηγέτη, που έπεσε νεκρός σε πανεπιστημιούπολη, συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξυπνά το φάντασμα των πολιτικών δολοφονιών που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας
Το εξώφυλλο του περιοδικού Times
Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο – Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους τραυματίες του πολέμου
Πρόκειται να αναλύσει με λεπτομέρειες νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματιών, ενώ στο ταξιδι του τον συνοδεύει μια ομάδα από το Ίδρυμα Invictus Games Foundation
Ο πρίγκιπας Χάρι