Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Pink Floyd: Συλλεκτικό πικάπ για τα 50χρονα του θρυλικού άλμπουμ «Dark Side of the Moon»

Pink Floyd: Συλλεκτικό πικάπ για τα 50χρονα του θρυλικού άλμπουμ «Dark Side of the Moon»

Πέρασε μισός αιώνας από την κυκλοφορία του μυθικού άλμπουμ των Pink Floyd, «Dark Side of the Moon» και με αφορμή την επέτειο αυτή εταιρεία έβγαλε συλλεκτικό πικάπ που θυμίζει το εξώφυλλο του θρυλικού δίσκου του βρετανικού συγκροτήματος.

Εορτάζοντας την 50η επέτειο του Dark Side of the Moon, η εταιρεία Pro-Ject Audio Systems δημιούργησε ένα πικάπ που αποτίει φόρο τιμής στο 8ο στούντιο άλμπουμ των Pink Floyd. 

Το άλμπουμ Dark Side of the Moon, ήταν σημείο καμπής στην ιστορία της μουσικής. Ο δίσκος έγινε μύθος έχαιρε παγκόσμιας αναγνώρισης, όχι μόνον για τη μουσική και τα τραγούδια των Pink Floyd, αλλά και για το διάσημο εξώφυλλο του βινυλίου όπου μέσω ενός πρίσματος λευκό φως διασπάται σε ένα φάσμα χρωμάτων.

Αν και σχεδιάστηκε έχοντας στον νου τους φανατικούς θαυμαστές των Pink Floyd, στόχος του πικάπ είναι να αρέσει σε όλους τους λάτρεις του βινυλίου. Η έκδοση σε περιορισμένα κομμάτια έρχεται να προστεθεί στη συλλογή Artist Series της εταιρείας για να τιμήσει αυτό το ορόσημο.

Αυτό που κάνει το πικάπ να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά του να αναδημιουργήσει με ένα απλό πάτημα κουμπιού την εμβληματική εικόνα: καθώς ο οποιοσδήποτε δίσκος γυρίζει στο πλατώ, ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων από LED στο πίσω μέρος του πικάπ προσθέτει εικαστικό στοιχείο που θυμίζει το έργο τέχνης στο εξώφυλλο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου του 1973.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pro-Ject USA Official (@project.usa)

 

Το «ουράνιο τόξο» παραπέμπει ευθέως στο σχεδιασμό εξωφύλλου από τον Storm Thorgerson και την πρισματική εικόνα του George Hardie. Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως η τριγωνική κάσα και ο επιμήκης βραχίονας, απηχούν στοιχεία από την πρωτότυπη εικόνα. Το πικάπ προσφέρει ευελιξία, επιτρέποντας στους χρήστες να παίξουν δίσκους και 33 και 45 στροφών, διατηρώντας σταθερότητα λόγω του όχι ευκαταφρόνητου βάρους του των έξι κιλών. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις