Κόσμος

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Σαρώνει το στρατό ο Ερντογάν – Διαπομπεύει τους κινηματίες (ΦΩΤΟ)

Από τη στιγμή που το πραξικόπημα στην απέτυχε και ο Ερντογάν, ανέλαβε και πάλι ξεκαθάρισε ότι οι “κινηματίες” θα πληρώσουν “βαρύ τίμημα”.

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει από το πρωί του Σαββάτου. Οι δυνάμεις πιστές στον Τούρκο Πρόεδρο, έχουν αναλάβει την εκκαθάριση των Ενόπλων Δυνάμεων από όποιον συμμετείχε στο πραξικόπημα, την ίδια ώρα που η διοίκηση Ερντογάν έχει αναλάβει να ξεκαθαρίσει με τις δικαστικές αρχές.

Ήδη σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, περισσότεροι από 3 χιλιάδες στρατιώτες έχουν συληφθεί, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία κάποιοι διαπομπεύτηκαν καθώς τους έδεσαν χειροπόδαρα, ενώ τους αφαίρεσαν και τη στρατιωτική περιβολή. Την ίδια ώρα 2.700 δικαστές έχουν καθαιρεθεί.

 

Περίπου 490 στρατιώτες συνελήφθησαν και στην περιοχή Σιρνάκ. Πρόκειται για στρατιωτική δύναμη, που το προηγούμενο διάστημα έδινε μάχες με τους αντάρτες του PKK και κατηγορούνται πως στήριξαν το πραξικόπημα.

 

 Ο “σουλτάνος” δεν πρόκειται βέβαια να είναι φειδωλός στις αντιδράσεις του. Η τουρκική εθνοσυνέλευση, συζητά ήδη εδώ και κάποιες ώρες τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ενώ ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής για τους πρωταίτιους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού - «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian 1
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ