Κόσμος

Qatar Gate – Αντόνιο Παντσέρι: Συνελήφθη στο Μιλάνο η λογίστριά του

Η λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι συνελήφθη από εισαγγελείς στο Μιλάνο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα από βέλγους εισαγγελείς, στα πλαίσια της έρευνας για το σκάνδαλο του «Qatar Gate».

Σε βάρος της λογίστριας του Παντσέρι, της Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων, στο πλαίσιο του σκανδάλου «Qatar Gate». Τα γραφεία της είχαν ερευνηθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία φέρονται επίσης να εμπλέκονται το Μαρόκο, καθώς και το Κατάρ.

Τις επόμενες ημέρες η ιταλική δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημά των Βέλγων δικαστικών για έκδοση της Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, η φοροτεχνικός ήταν μέρος του δικτύου που «ξέπλενε» τα υψηλά χρηματικά ποσά που έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, μια από τις εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό, είναι η Equality Consultancy srl, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, με κύριους μετόχους τον αδελφό και τον πατέρα του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Πρόκειται για μια εταιρία που ως κύριο αντικείμενό της, βάσει του καταστατικού της, είχε την ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα σε ΜΚΟ, επιχειρήσεις και «συνομιλητές σε τρίτες χώρες». Κατά την ίδια περίοδο φέρεται να δημιουργήθηκε, πάντα από την Μπελίνι και την οικογένεια Τζόρτζι, μια ακόμη εταιρία με παρόμοιους στόχους στην Εσθονία.

Ο Παντσέρι ήρθε σε συμφωνία με τους βέλγους εισαγγελείς στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται γι’ αυτόν ποινή φυλάκισης ενός έτους. Υπέγραψε μια ομολογία με αντάλλαγμα την εν λόγω ποινή φυλάκισης, ένα πρόστιμο και την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων του που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπολογίζεται ότι η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσαν βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. 

Ο ίδιος συμφώνησε να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της. Η συμφωνία έγινε αφού ο δικηγόρος του δήλωσε πως τα πρόσωπα, σε βάρος των οποίων διεξάγονται έρευνες, κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Παντσέρι είχε δώσει στον επίσης ύποπτο βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα 120.000 ως 140.000 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ