Κόσμος

Spiegel: Βούλγαροι και Έλληνες «σηκώνουν» τα μαγαζιά στην Τουρκία

Δεκάδες Βούλγαροι και Έλληνες επισκέπτονται καθημερινά την Τουρκία, καθώς πλέον αποτελεί παράδεισο ευκαιριών για ψώνια, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Spiegel.

To δημοσίευμα αναφέρει πως «παρά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, η τουρκική λίρα έχει μόνο ελαφρώς σταθεροποιηθεί. Άνθρωποι από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα περνούν τα σύνορα για να ψωνίσουν φθηνά στην Τουρκία».

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει: «Ο Μπουλέντ Ρεϊσόγλου, πρόεδρος του συνεταιρισμού Ulus bazaar στην Αδριανούπολη, δήλωσε ότι ο αριθμός των ξένων έχει τετραπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Τα πάρκινγκ είναι γεμάτα βουλγαρικά αυτοκίνητα. Είναι σχεδόν αδύνατο να δει κανείς πινακίδες από την Αδριανούπολη ή την Κωνσταντινούπολη, είπε. Αγοράζουν σαν τρελοί χωρίς να ξέρουν τι αγοράζουν».

Περιγράφει πως και «άνθρωποι από τη γειτονική Ελλάδα ανταλλάσσουν ευρώ με λίρες».

«Μια πελάτισσα μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως ήταν χαρούμενη που μπόρεσε να αγοράσει δώρα για την οικογένειά της και τον εαυτό της. Ενώ Βούλγαροι και Έλληνες πελάτες πολιορκούν τα καταστήματα στην Αδριανούπολη, οι άνθρωποι στην Τουρκία καταλαβαίνουν με πόνο την πτώση της αγοραστικής τους δύναμης. Μερικές φορές περιμένουν μέσα στο κρύο σε μεγάλες ουρές για ψωμί» καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου – Ξέρουμε τα πάντα»
Δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.