Κόσμος

Συνελήφθη πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο με την κατηγορία της τρομοκρατίας στη Συρία

Ένας πρώην κρατούμενος στην αμερικανική φυλακή του Γκουαντάναμο συνελήφθη σήμερα, μαζί με άλλα τρία πρόσωπα, από τις βρετανικές αρχές με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία, όπως έγινε γνωστό από τη βρετανική αστυνομία.

Ο Μοάζαμ Μπεγκ, ο οποίος είχε κρατηθεί επί σχεδόν τρία χρόνια στη στρατιωτική φυλακή της αμερικανικής βάσης στην Κούβα, φέρεται ότι εκπαιδεύτηκε σε ένα “στρατόπεδο” για τρομοκράτες και “διευκόλυνε τρομοκρατικές ενέργειες στο εξωτερικό”, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Γουέστ Μίντλαντς.

Ο 45χρονος Μπεγκ είχε συλληφθεί το 2002 στο Πακιστάν από τις αμερικανικές αρχές που τον χαρακτήριζαν “μαχητή του εχθρού” και αφέθηκε ελεύθερος το 2005 χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση Cage (“Κλουβί”) που διατείνεται ότι στηρίζει τα θύματα του “πολέμου κατά της τρομοκρατίας”.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο Μπεγκ συνελήφθη αν και οι βρετανικές αρχές δεν συνηθίζουν να ανακοινώνουν τα ονόματα των συλληφθέντων εάν δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. “Επιβεβαιώνουμε το όνομα λόγω του ενδιαφέροντος που δείχνουν τα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για σύλληψη και όχι για απαγγελία κατηγορίας και το ότι αποκαλύπτουμε την ταυτότητά του δεν σημαίνει ότι είναι ένοχος”, πρόσθεσε.

Εκτός από τον Μπεγκ, έχουν συλληφθεί επίσης ένας 26χρονος άνδρας, μία γυναίκα 44 ετών και ο γιος της, 20 ετών. Όλοι τους συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν συνδέονται με τον πόλεμο στη Συρία.
Οι τέσσερις συλληφθέντες ανακρίνονται, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε να ερευνήσει τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βρετανικών αρχών περίπου 400 άνθρωποι που διαμένουν μόνιμα στη Βρετανία πήγαν τα δύο τελευταία χρόνια στη Συρία για να πολεμήσουν. Οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

31 πρώην στρατηγοί ζητούν το κλείσιμο του Γκουαντάναμο

Συγκλονιστικό βίντεο – Πως σιτίζουν με το ζόρι στο Γκουαντάναμο απεργούς πείνας

Απεργία πείνας κάνουν οι μισοί κρατούμενοι στο Γκουαντανάμο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ 13
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 3
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 2