Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συντριβή Air Algerie: Ακατάληπτες συζητήσεις αποκάλυψαν τα “μαύρα” κουτιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί τα “μαύρα” κουτιά του αεροσκάφους της Air Algérie που συνετρίβη στις 24 Ιουλίου στο βόρειο Μάλι είναι ακατάληπτες, ανακοίνωσαν οι Γάλλοι ειδικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα της αεροπορικής τραγωδίας με τους 116 νεκρούς.

Το McDonnell Douglas-83, που κατευθυνόταν στην Αλγερία, έπεσε στα νότια της πόλης Γκόσι του Μαλί, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Οι εμπειρογνώμονες στο Παρίσι εξετάζουν τα δύο μαύρα κουτιά που βρέθηκαν στα συντρίμμια, όμως δεν κατάφεραν να εξάγουν πληροφορίες από το ένα από αυτά, όπως είπε ο Ρεμί Ζουτί, ο πρόεδρος της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων.

Ο αποτυπωτής του αεροσκάφους ήταν εφοδιασμένος με μαγνητική ταινία εγγραφής, ήταν δηλαδή παλαιότερης τεχνολογίας σε σύγκριση με τα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα στα αεροπλάνα. Σε ορισμένα σημεία η ταινία είχε κοπεί και χρειάστηκε να επιδιορθωθεί, όμως και πάλι οι συνομιλίες των πιλότων δεν ακούγονται.

“Υπάρχει ήχος στην ταινία, όμως είναι ακατάληπτος”, είπε ο Ζουτί. “Φαινόταν ότι η συσκευή κατέγραφε, όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε γιατί δεν δούλευε. Ξέρουμε μόνο ότι αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα της συντριβής”, πρόσθεσε εικάζοντας ότι ενδεχομένως να ήταν απλώς ένα “τεχνικό πρόβλημα”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι κατά πάσα πιθανότητα η πτήση ΑΗ5017 συνετρίβη λόγω της κακοκαιρίας, όμως δεν έχουν αποκλείσει και κάποιο άλλο ενδεχόμενο.

Οι πιλότοι είχαν ζητήσει άδεια να αλλάξουν πορεία καθώς έπεσαν σε καταιγίδα μετά την απογείωσή τους από το αεροδρόμιο της Ουαγκαντούγκου. Το τζετ προσπάθησε να παρακάμψει την καταιγίδα αλλά σταδιακά έχασε ύψος και ταχύτητα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το άλλο μαύρο κουτί, και τελικά συνετρίβη στο έδαφος.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής του Μαλί είπε ότι μια πρώτη έκθεση για το δυστύχημα θα δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κακοκαιρία αποδίδουν οι Γάλλοι τη συντριβή του αεροπλάνου της Air Algerie

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου στο Μάλι – Τριήμερο πένθος στην Αλγερία

Συντρίμμια και πτώματα παντού! – Βίντεο από το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος της Air Algerie στο Μάλι -Θρήνος στη Γαλλία για τους 51 νεκρούς επιβάτες

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους – Εντόπισαν πτώματα και συντρίμμια – Εικόνες φρίκης από το αεροπλάνο της Air Algerie στο Μάλι

Εικόνες φρίκης – Ανθρώπινα μέλη και συντρίμμια στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου της Air Algerie

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε