Κόσμος

Θέλουν Μπερλουσκόνι για πρωθυπουργό!

Το κόμμα του Μπερλουσκόνι ζητεί από τον μεγιστάνα να είναι ο υποψήφιος του στις προσεχείς εκλογές

Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει αυτός να είναι ο υποψήφιος του για την θέση του πρωθυπουργού στις εκλογές του 2013, όπως επανέλαβε ο επικεφαλής του Αντζελίνο Αλφάνο σήμερα, λέγοντας ότι ο μεγιστάνας των ΜΜΕ δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα το δεχτεί.
 
Ο Μπερλουσκόνι είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει την επάνοδό του τον περασμένο μήνα, αλλά η υποψηφιότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
 
“Ο υποψήφιός μας, εάν το δεχτεί, είναι ο Μπερλουσκόνι”, είπε ο Αλφάνο στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI. “Δεν έχει πάρει ακόμα την απόφασή του”, πρόσθεσε.
 
Ο Αλφάνο, ο οποίος ηγείται του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL), είπε ότι “όλα” τα στελέχη του κόμματος “πιέζουν τον πρόεδρο Μπερλουσκόνι να θέσει υποψηφιότητα”, διότι “είναι ο ισχυρότερος και μπορεί να κάνει πολλά για την Ιταλία”.
 
Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την 14η Ιουλίου από την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, εάν ο Μπερλουσκόνι ετίθετο επικεφαλής μιας κεντροδεξιάς συμμαχίας, αυτή θα αποσπούσε το 30% της ψήφου, ενώ το ίδιο ποσοστό θα συγκέντρωνε υπό τον Αλφάνο.
 
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 64% των Ιταλών εξακολουθούν να έχουν αρνητική άποψη για την τελευταία κυβέρνηση της οποίας ηγήθηκε ο Μπερλουσκόνι (που υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας τις περιόδους 1994-1995, 2001-2006 και 2008-2011).
 
Ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε το Νοέμβριο, ώστε να χειριστεί τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ιταλία μια κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι.
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόντι: “Η κρίση θα ήταν χειρότερη με τον Μπερλουσκόνι” – Κόσμος

“Κανένας δεν τα κατάφερε ποτέ χειρότερα από τον Μπερλουσκόνι”! – Κόσμος

Μπερλουσκόνι: “Δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου” – Κόσμος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Τα τελευταία λόγια των πιλότων πριν την συντριβή του Air India - «Σταμάτησε η τροφοδοσία καυσίμων, πέφτουμε, βοήθεια»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά