Κόσμος

Το άγνωστο ρήγμα που προκάλεσε το μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία

Από ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ενεργό ρήγμα ενδεχομένως να προκλήθηκε ο σεισμός των 6,3 βαθμών που έπληξε το σαββατοκύριακο την δυτική Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητική επιτροπή.

24 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 1.930 σπίτια καταστράφηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε χθες Σάββατο στις 5:33 μμ τοπική ώρα και είχε επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή γύρω από τη νήσο Αουάτζι και εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το ενεργό ρήγμα πιστεύεται ότι εκτείνεται σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων από τα βόρεια προς τα νότια στη συγκεκριμένη περιοχή, ανακοίνωσε η κυβερνητική επιτροπή έρευνας για τους σεισμούς σε συνέντευξη Τύπου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

“Υπάρχουν πολλά ενεργά ρήγματα που ακόμη δεν γνωρίζουμε”, είπε ο επικεφαλής της επιτροπής Γιοσιμόρι Χονκούρα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η επιτροπή ανακοίνωσε ακόμη ότι 390 μετασεισμοί καταγράφηκαν τις 25 επόμενες ώρες από τον μεγάλο σεισμό κι ότι ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 3,8 βαθμούς κι έπληξε την περιοχή το Σάββατο στις 5:41 μμ.

Το 1995, σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε την ίδια περιοχή, περιλαμβανομένης της πόλης Κόμπε, και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 6.400 ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

37 οι νεκροί από το σεισμό στο Ιράν – Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Σεισμός 6,1 ρίχτερ κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν – 30 νεκροί και 800 τραυματίες

Σεισμός στην Πελοπόννησο – Ταρακουνήθηκαν Αττική και Κρήτη!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Στους 36 οι νεκροί άμαχοι, δεκάδες τραυματίες – Βομβαρδισμοί και εχθροπραξίες στο Κασμίρ
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα μικρό παιδί ηλικίας 3 χρόνων - Η αντίδραση των ΗΠΑ και οι εντάσεις που ξεκίνησαν από τη σφαγή αμάχων στο Κασμίρ στις 22η Απριλίου
Στρατιώτες 1