Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τον σκότωσαν σαν το σκυλί! Νέο video ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία 18χρονου στο Μισούρι – Άγριες συμπλοκές στο Φέργκιουσον, ένας σοβαρά τραυματίας

Τον σκότωσαν σαν το σκυλί! Νέο video ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία 18χρονου στο Μισούρι – Άγριες συμπλοκές στο Φέργκιουσον, ένας σοβαρά τραυματίας

– Μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν, η πόλη Φέργκιουσον “βράζει”
– Δεύτερο video δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά τη δολοφονία
– Ο χρήστης που καταγράφει στις σοκαριστικές στιγμές ακούγεται να λέει πως τον σκότωσαν χωρίς αιτία – “Δεν αφήνουν τον πατέρα του να πλησιάσει” λέει
– Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μισούρι
– Νέες άγριες συμπλοκές στο Φέργκιουσον, ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
– Ποιος ήταν ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε

Το άψυχο κορμί του 18χρονου Μάικλ Φέργικουσον βρίσκεται στο έδαφος, στη μέση του δρόμου. Η αστυνομία βρίσκεται εκεί, αλλά δεν έχει φροντίσει καν να σκεπάσει με ένα σεντόνι το πτώμα. Κόσμος συγκεντρώνεται. Ανάμεσά τους ο πατέρας του θύματος, τον οποίο η αστυνομία απομακρύνει από το σημείο.

«Λένε πως είχε τα χέρια ψηλά» λέει ο άνδρας που καταγράφει τις σοκαριστικές στιγμές. Έχει αναγνωριστεί ως Ace Johnson και είναι ο άνθρωπος που με το κινητό του τράβηξε video από τα πρώτα λεπτά μετά το θάνατο του 18χρονου μαύρου άνδρα και τις ανέβασε στο Facebook.

Ο άνδρας λέει ότι άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε έξω να δει τι συμβαίνει. Περιγράφει και τη στιγμή που ο πατέρας του θύματος προσπάθησε να πλησιάσει το άψυχο σώμα του γιού του αλλά η αστυνομία τον απομάκρυνε. «Προσπάθησε να πάει εκεί. Φοράει μαύρη μπλούζα. Η αστυνομία τον πήρε».

Σύμφωνα με τους άνδρες που ακούγονται στο video τον πυροβόλησαν και ενώ ήταν στο έδαφος. «Έτσι λένε, τον πυροβόλησαν περισσότερο ενώ ήταν στο έδαφος. Η αστυνομία τον σκότωσε. Λένε ότι είχε τα χέρια του ψηλά αλλά παρόλα αυτά τον πυροβόλησαν. Έπεσε στο έδαφος και τον πυροβόλησαν ξανά».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Το video έρχεται στο φως την ώρα που ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέι Νίξον κήρυξε την πόλη Φέργκιουσον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας! Αυτόν τον τρόπο σκέφτηκε για να καταστείλει τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομίας, αφού η δολοφονία του νεαρού θεωρείται πως είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Αλλά η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν ηρέμησε τα πνεύματα αλλά σε συνδυασμό με την απόφαση της αστυνομίας να δώσει στη δημοσιότητα video από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και να κατηγορήσει τον 18χρονο που μπήκε σε μαγαζί της περιοχής για να κλέψει πούρα, έκαναν ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Το Φέργκιουσον έζησε ακόμη μια νύχτα βίας, με κροτίδες καπνού και άγριες συμπλοκές κατά τις οποίες ένας άνδρας έχει τραυματιστεί σοβαρά και σύμφωνα με το CNN δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή! Η αστυνομία αρνείται πως πυροβόλησε τον άνδρα. Επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Διαδηλωτές, περίπου 200, παρέμειναν στους δρόμους μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 8:00 ώρα Ελλάδας. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης χρησιμοποίησαν μεγάφωνα για να προειδοποιήσουν τους διαδηλωτές να διαλυθούν αμέσως αλλά η σύγκρουση δεν άργησε. Αστυνομικοί εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και ασπίδες στέκονταν ανάμεσα και πάνω στα τεθωρακισμένα οχήματα.



Ο αξιωματικός Ρον Τζόνσον, ανέφερε ότι ο άνθρωπος που δέχθηκε τα πυρά σε ένα εστιατόριο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία δεν έχει αναγνωρίσει το θύμα, ενώ αναφέρεται ότι δεν πυροβολήθηκε από την αστυνομία και ότι ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από περαστικούς πριν φθάσει η αστυνομία.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι αστυνομικοί έριξαν κροτίδες καπνού και αργότερα δακρυγόνα καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στον τραυματία από τα πυρά στο εστιατόριο «και όχι σε σχέση με την απαγόρευση κυκλοφορίας».




Ο αξιωματικός επίσης επισήμανε ότι κάποιος πυροβόλησε εναντίον ενός αυτοκινήτου της αστυνομίας αλλά δεν έχει συλληφθεί.

Το πλήθος των διαδηλωτών διαλύθηκε από τις κροτίδες καπνού και τα δακρυγόνα.
Κάποιοι από αυτούς φώναζαν τα συνθήματα «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν υπάρχει ειρήνη».

Ποιος ήταν ο αστυνομικός που τράβηξε τη σκανδάλη

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν μέρες μετά το φονικό και αφού είχαν ξεσπάσει βίαιες διαδηλώσεις κατά της αστυνομίας.

Το όνομά του είναι Ντάρεν Γουίλσον και 28 ετών. Λίγο αφού έγινε γνωστό το όνομά του, βγήκε στο φως και η φωτογραφία του. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ο Γουίλσον είχε τιμηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο για τον ζήλο που έδειχνε την ώρα του καθήκοντος!

Αυτές τις μέρες του έχει δοθεί άδεια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τη δολοφονία του Μπράουν.

Αρχικά, η αστυνομία υποστήριξε ότι ο 18χρονος ήταν οπλισμένος και επιχείρησε να επιτεθεί στον αστυνομικό, όμως οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο νεαρός ήταν άοπλος και πεσμένος με τα γόνατα στο έδαφος και με τα χέρια ψηλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεχειλίζει η οργή στο Μιζούρι – Στους δρόμους διαδηλωτές παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας – Με κροτίδες καπνού τους διέλυσε η αστυνομία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μισούρι! – Απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες!

Χάος και πάλι στο Μισούρι μετά την δολοφονία εφήβου από αστυνομικούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε