Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Video ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία 18χρονου από αστυνομικό στο Μισούρι – “Είδα κάποιον να πεθαίνει” έγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο twitter

Video ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία 18χρονου από αστυνομικό στο Μισούρι – “Είδα κάποιον να πεθαίνει” έγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο twitter

– Χρήστης του Facobook κατέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του 18χρονου στο Φέργκιουσον του Μισούρι
– Οι αστυνομικοί είχαν αφήσει το πτώμα του Μάικλ Μπράουν στο έδαφος και για αρκετά λεπτά δεν ήταν κανείς κοντά του
– Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον πυροβόλησε γιατί ο νεαρός προσπάθησε να του κλέψει το όπλο
– Κατηγορούν τον 18χρονο για κλοπή πούρων
– Ράπερ είδε όσα έγιναν από το παράθυρο του σπιτιού του: Η αστυνομία πυροβόλησε χωρίς λόγο έγραψε στο Twitter
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον στην πόλη Φέργκιουσον στο Μισούρι των ΗΠΑ έχει καταγράψει video που ανέβηκε στο Facebook από αυτόπτη μάρτυρας. Ένας άλλος μάρτυρας, μετέδωσε λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν μπροστά στα μάτια του μέσω Twitter!

Η δολοφονία του νεαρού έχει ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυριών όχι μόνο στο Φέργκιουσον, όπου τις προηγούενες μέρες οι διαδηλώσεις ήταν εξαιρετικά βίαιες, αλλά γενικότερα στις ΗΠΑ, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικό κίνητρο

Ο κόσμος φωνάζει στην αστυνομία, μιλούν μεταξύ τους. Οι σειρήνες ακούγονται ενώ στο πεζοδρόμιο βρίσκεται το άψυχο σώμα του νεαρού Μάικλ Μπράουν, που το περασμένο Σάββατο πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς και η δολοφονία του χαρακτηρίστηκε φυλετική και έφερε βίαιες αντιδράσεις και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας.

Το video που καταγράφει τις στιγμές μετά τη δολοφονία του 18χρονου ανέβηκε στο Facebook από χρήστη που ονομάζεται Ace Johnson. Η περιοχή όπου έχει πέσει νεκρός ο 18χρονος έχει αποκλειστεί με τη γνωστή κίτρινη κορδέλα της αστυνομίας.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι ο 18χρονος επιτέθηκε στον αστυνομικό μέσα στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο. Χθες, μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα video από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην περιοχή που βρέθηκε ο νεαρός λίγο πριν πέσει νεκρός.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι επιχείρησε να κλέψει πούρα και διαπληκτίστηκε με τον υπάλληλο. Το video εξόργισε ακόμη περισσότερο εκείνους που θεωρούν πως το περιστατικό αφορά τη ρατσιστική βία.

Καθώς το άψυχο σώμα του νεαρού παραμένει στο δρόμο, χωρίς ούτε καν ένας αστυνομικός να είναι κοντά του για αρκετή ώρα, ακούγονται στο video φωνές να λένε ότι το θύμα ήταν άοπλο!

Αναμετάδοση μέσω.. twitter!

Όλα αυτά ενώ μέσω twitter ένας ράπερ από το Φέργκιουσον του Μισούρι περιέγραψε λεπτομερέστατα τη στιγμή της δολοφονίας του 18χρονου Μπράουν.

Το σπίτι του ακριβώς εκεί όπου συνέβη το μοιραίο περιστατικό. Ο ράπερ Thee Pharoah άρχισε να tweetαρει όλα όσα έβλεπε να γίνονται μπροστά στο σπίτι του το περασμένο Σάββατο. «Μόλις είδα κάποιον να πεθαίνει», ήταν το πρώτο του tweet. Και συνέχισε: «υπάρχουν αίματα παντού στο πεζοδρόμιο. Έχουν βάλει ταινία (σ.σ. αστυνομική) σε όλο το κτίριο. Κόλλησα εδώ».



Ο 27χρονος ράπερ δεν έμεινε στα tweets αλλά άρχισε να ανεβάζει και φωτογραφίες με το πτώμα του νεαρού πεσμένο στο δρόμο! Σε ερώτηση κάποιου γιατί τον πυροβόλησαν, ο Thee Pharoah επιβεβαιώνει τους υπόλοιπους αυτόπτες μάρτυρες: «δεν υπήρξε λόγος, έτρεχε».



Σύμφωνα με τον ίδιο «οι δυο πρώτοι πυροβολισμοί ήταν από πίσω και οι επόμενοι πέντε όχι, είχε γυρίσει ανάποδα»

ΠΗΓΗ: CNNDAILY MAIL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ύποπτος για κλοπή πούρων ο 18χρονος που δολοφονήθηκε στο Φέργκιουσον, λέει η αστυνομία

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μισούρι – Η αστυνομία πυροβολεί στο ψαχνό

Χάος και πάλι στο Μισούρι μετά την δολοφονία εφήβου από αστυνομικούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε