Κόσμος

Τουλάχιστον 3 νεκροί και 14 τραυματίες από την έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

 Μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε ένα λεωφορείο προκάλεσε σήμερα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 14 στη Βαγδάτη, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην Σαντρ Σίτι, μια σιιτική συνοικία στη βορειοανατολική Βαγδάτη, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράκ για να συζητήσει με τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι για τη συριακή κρίση, βρίσκεται σε μια άλλη περιοχή της πρωτεύουσας όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα.

Αν και η βία στο Ιράκ έχει μειωθεί σε σύγκριση με τις χρονιές 2006 και 2007, τον προηγούμενο μήνα τουλάχιστον 237 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 603 τραυματίστηκαν σε διάφορες επιθέσεις, κάτι που σημαίνει πως ο Ιούνιος υπήρξε ο πιο αιματηρός μήνας μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα στο τέλος του 2011.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6
3 νεκροί στην Ιταλία από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση φαγητού καντίνας - Στο νοσοκομείο αρκετοί με συμπτώματα
Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι πλανόδιοι που πούλησαν τα ύποπτα τρόφιμα στους ασθενείς - Μία 38χρονη, μία 45χρονη και ένας 52χρονος έφυγαν από τη ζωή μετά από κατανάλωση γουακαμόλε και σάντουιτς με μπρόκολο
Ασθενοφόρο 4