Κόσμος

Τραγικός ο απολογισμός του νέου δυστυχήματος σε ορυχείο της Κίνας

Τουλάχιστον 20 εργάτες σκοτώθηκαν από έκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο της επαρχίας Γιουνάν.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να διασώσουν 23 ακόμα ανθρακωρύχους που παραμένουν παγιδευμένοι.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, δεν είναι σαφές πόσοι ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ορυχείο τη στιγμή της έκρηξης.

Περίπου 30 πυροσβέστες, 100 επαγγελματίες διασώστες και σχεδόν 300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Τον περασμένο χρόνο 2.433 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, πάνω από έξι καθημερινά, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ωστόσο, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι νεκροί ανθρακωρύχοι είναι πιθανότατα πολύ περισσότεροι.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame