Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βόμβα υδρογόνου: Η ατομική μπροστά της είναι παιχνιδάκι!

Βόμβα υδρογόνου: Η ατομική μπροστά της είναι παιχνιδάκι!

Η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου προκάλεσε ανατριχίλα σε όλο τον κόσμο και σε όσους γνωρίζουν τι είναι ακριβώς η βόμβα υδρογόνου!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενέργεια που απελευθερώνεται από μια βόμβα υδρογόνου είναι αρκετές κλίμακες ισχυρότερη σε σχέση με την ατομική. Μια βόμβα υδρογόνου μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρες πόλεις!

Η διαφορά της από την ατομική βόμβα είναι ότι η βόμβα υδρογόνου αντλεί την ενέργειά της από την σύντηξη ατόμων ενώ η ατομική βόμβα αντλεί την ενέργειά της από τη σχάση. Η πυρηνική σύντηξη και η πυρηνική σχάση είναι διαφορετικοί τύποι αντιδράσεων που απελευθερώνουν ενέργεια.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην σχάση, ένα άτομο – σωματίδιο που βρίσκεται μέσα στον πυρήνα – χωρίζεται σε δύο ή περισσότερα μικρότερα, ελαφρύτερα άτομα. Στην σύντηξη, συμβαίνει όταν δύο ή περισσότερα άτομα συντήκονται μαζί, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο, βαρύτερο άτομο. Οι βόμβες υδρογόνου χρησιμοποιούν την σύντηξη των ατόμων υδρογόνου.

Οι βόμβες υδρογόνου δυστυχώς κατασκευάζονται πιο εύκολα αφού έχουν μικρό μέγεθος και μπορούν να τοποθετηθούν σε πυραύλους. Ευτυχώς για την ανθρωπότητα βόμβες υδρογόνου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά σε πολέμους.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε