Κόσμος

Αεροπλάνα – μινιατούρες της Air Berlin και σοκολατάκια με σχήμα καρδιάς σε δημοπρασία

Η πρώτη δημοπρασία των περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης Air Berlin συγκέντρωσε σχεδόν 13.000 προσφορές για αντικείμενα από καθίσματα αεροσκαφών έως σοκολατάκια με σχήμα καρδιάς και αεροπλάνα - μινιατούρες, ανακοίνωσε ο διαχειριστής της, ενώ περισσότερα αντικείμενα αναμένεται να βγουν στο σφυρί.

Ο Λούκας Φλέτερ αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την πρώτη δημοπρασία επικαλούμενος νομικούς περιορισμούς αλλά είπε ότι η ιστοσελίδα της δημοπρασίας δέχτηκε 1,2 εκατομμύρια χτυπήματα με προσφορές που προέρχονταν από 45 χώρες.

“Το υψηλό επίπεδο του ενδιαφέροντος μας εξέπληξε θετικά”, ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Η δημοπρασία είναι η πρώτη από τις τέσσερις που συγκεντρώνει χρήματα για πιστωτές της Air Berlin, η οποία κάποτε υπήρξε η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας εξυπηρετώντας 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και η οποία τον περασμένο Αύγουστο έκανε αίτηση πτώχευσης έπειτα από χρόνια απωλειών και επιβαρυμένη με μεγάλο χρέος.

Οι λειτουργίες της μοιράστηκαν μεταξύ των ανταγωνιστών της, περιλαμβανομένων των Lufthansa και easyJet, αλλά μια σειρά από αντικείμενα που ανήκαν στην εταιρεία πωλείται σε μια σειρά από δημοπρασίες που διοργανώνονται από τον οίκο Dechow.

Ένα αεροπλάνο-μινιατούρα Boeing 737 μήκους 4,8 μέτρων πουλήθηκε στην τιμή των 7.800 ευρώ, ενώ αντικείμενα όπως ομπρέλες πουλήθηκαν μεταξύ 30 και 40 ευρώ. Τα σοκολατάκια με σχήμα καρδιάς, τα οποία οι αεροσυνοδοί της εταιρείας συνήθιζαν να μοιράζουν στο τέλος κάθε πτήσης, πουλήθηκαν έως και 352 ευρώ η συσκευασία με τα 100.

Στις τρεις επόμενες δημοπρασίες που θα γίνουν ως τις 16 Φεβρουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τσάντες ταχυδρόμου, ξαπλώστρες και μπάλες για την παραλία με το λογότυπο της εταιρείας καθώς και περισσότερα αεροπλάνα-μινιατούρες σε διάφορα μεγέθη.

Δεν είναι σαφές αν στολές του προσωπικού, περιλαμβανομένων εκείνων που φορούσαν οι πιλότοι, θα βγουν στο σφυρί. Ο οίκος δημοπρασίας βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με τις αρχές της αεροπορίας για το αν αυτές επιτρέπεται να διατεθούν στο κοινό καθώς φέρουν επίσημα αναγνωριστικά και η πώλησή τους πιθανόν να αντιβαίνει τους κανονισμούς ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να επιστρέψει και τις υπόλοιπες σορούς – «Γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανα, η υπομονή μας εξαντλείται»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ακόμη δύο νεκρούς ομήρους από τη Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε κι ο ισραηλινός στρατός
Ένοπλοι της Χαμάς επιτηρούν τη μεταφορά των σορών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 23
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς