Κόσμος

Άφαντος ο Μόρσι! Για απαγωγή κάνει λόγο η οικογένειά του

Εξαφανισμένος είναι ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι από τις 3 Ιουλίου με την οικογένειά του να κάνει λόγο για απαγωγή.

Η οικογένεια του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι κατηγόρησε σήμερα τον αρχηγό του στρατού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι για απαγωγή του πρώην προέδρου, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά την απομάκρυνση του από την εξουσία με παρέμβαση του στρατού, στις 3 Ιουλίου.

Ο γιος του Μόρσι, Οσάμα, δήλωσε ότι η οικογένεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται και δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του. “Κατηγορούμε τον αλ Σίσι και την ομάδα που υποστήριξε το πραξικόπημα για απαγωγή του πολίτη και του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι” είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο.

Η οικογένεια σχεδιάζει να προσφύγει στις τοπικές και διεθνείς δικαστικές αρχές εναντίον του αλ Σίσι

Η Σάιμα Μόρσι, αδελφή του Οσάμα, είπε ότι η οικογένεια σχεδιάζει να προσφύγει στις τοπικές και διεθνείς δικαστικές αρχές εναντίον του αλ Σίσι τον οποίο αποκάλεσε “ηγέτη του αιματηρού στρατιωτικού πραξικοπήματος”. “θεωρούμε τον ηγέτη του πραξικοπήματος και την ομάδα (που τον στηρίζει) πλήρως υπεύθυνους για την υγεία και την ακεραιότητα του προέδρου Μόρσι”, πρόσθεσε.

Ο Οσάμα από την πλευρά του κάλεσε τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ερευνήσουν την υπόθεση του πατέρα του ο οποίος κρατείται εδώ και τρεις εβδομάδες σε απόρρητη τοποθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας διαδήλωσαν στο Κάιρο

3 νεκροί από τις συγκρούσεις εμφυλίου στην Αίγυπτο

Αίγυπτος: Νεκρές 4 γυναίκες σε διαδήλωση

Ξεσπάθωσε ο Ερντογάν κατά της Δύσης για το πραξικόπημα στην Αίγυπτο

“Ταγίπ σταμάτα να επεμβαίνεις στα εσωτερικά μας” – Αυστηρό μήνυμα της Αιγύπτου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Είναι πολύ αργά για να σταματήσει η κατασκευή της υπέροχης νέας αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο»
Το National Trust προσέφυγε στην δικαιοσύνη τον Δεκέμβριο από την θέση ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν τήρησε τις νόμιμες απαιτήσεις περί αξιολόγησης και δεν έλαβε την άδεια του Κονγκρέσου για το έργο
Ντόναλντ Τραμπ
Το αεροδρόμιο Χίθροου στη Βρετανία καταργεί τον περιορισμό των 100 ml για τα υγρά στις χειραποσκευές
Το αεροδρόμιο ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ανιχνευτών ασφαλείας αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών και έτσι οι επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρουν υγρά έως 2 λίτρα αλλά και μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές στις χειραποσκευές τους
αεροπλάνο
Βίντεο δείχνει άνδρες της ICE να απειλούν δημοσιογράφο και εικονολήπτη της Rai που βιντεοσκοπούσαν τα επεισόδια στη Μινεάπολη
«Αν συνεχίσετε να μας ακολουθείτε, θα σπάσουμε το παράθυρο και θα σας τραβήξουμε έξω, αυτή είναι η μοναδική προειδοποίησή μας» - Η αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση Μελόνι να καταδικάσει το συμβάν
Άνδρες της ICE απείλησαν συνεργείο της Rai που βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια στη Μινεάπολη