Κόσμος

Αφγανιστάν: Δυο νεκροί και έξι τραυματίες σε έκρηξη λεωφορείου

Ένας δημοσιογράφος και ένας οδηγός σκοτώθηκαν και τουλάχιστον έξι άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ένα ιδιωτικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε υπαλλήλους ενός τηλεοπτικού σταθμού στην Καμπούλ του Αφγανιστάν δήλωσε ο διευθυντής του δικτύου Khurshid TV.

Από την προκαταρκτική έρευνα προέκυψε ότι κάτω από το ιδιωτικό λεωφορείο είχε τοποθετηθεί βόμβα με μαγνήτες, η οποία εξερράγη σε ώρα αιχμής. Καμία ένοπλη οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Αφγανιστάν. Τον περασμένο χρόνο δύο υπάλληλοι του ίδιου σταθμού σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε μια παρόμοια επίθεση.

Οι Ταλιμπάν και άλλοι ένοπλοι ισλαμιστές έχουν επανειλημμένως βάλει στο στόχαστρό τους αφγανούς δημοσιογράφους σκοτώνοντας 15 μέσα στο 2018, τον πιο αιματηρό χρόνο για τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την μκο Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Πέρυσι, οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να προβάλλουν “ανακοινώσεις κατά των Ταλιμπάν”, όπως τις χαρακτήρισαν.

Το 2016 ένας καμικάζι Ταλιμπάν έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του πάνω σε ένα λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους του Tolo TV, του μεγαλύτερου ιδιωτικού σταθμού της χώρας, σκοτώνοντας επτά δημοσιογράφους.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι το Tolo προπαγάνδιζε υπέρ του αμερικανικού στρατού και της υποστηριζόμενης από την Δύση κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία υπέγραψε «συμφωνία καλής θέλησης» με τη Βεγγάζη για την εκμετάλλευση ορυκτών πόρων και ενέργειας στη Λιβύη
Ο Τούρκος πρόεδρος του DEIK δήλωσε ότι η νέα συμφωνία με τη Λιβύη θα εμβαθύνει τη συνεργασία στην περιοχή, και ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των σχέσεων, ιδίως με το ανατολικό τμήμα της χώρας
Εικόνα πετρελαιοφόρου που φεύγει από τον τερματικό σταθμό πετρελαίου της Ζουεϊτίνα στη Βεγγάζη
Daily Sabah: Η Τουρκία φαντασιώνεται περιφερειακή «ηγεμονία στη Μεσόγειο» – Η συνεργασία ισχύος με την Ισπανία που «εξαπλώνεται» από Γιβραλτάρ μέχρι Συρία
Βλέψεις για μία συνεργασία ισχύος με την Ισπανία έχει η Τουρκία, σύμφωνα με την Daily Sabah - Η επανασχεδίαση του χάρτη της Μεσογείου και οι βλέψεις για αποδυνάμωση του «μπλοκ» Γαλλία - Ελλάδα - Ισραήλ
Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, Oruc Reis, στη Μεσόγειο