Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αφοπλιστικός Τραμπ! “Οι ηλίθιοι ατελείωτοι πόλεμοι τελειώνουν για εμάς!”

Αφοπλιστικός Τραμπ! “Οι ηλίθιοι ατελείωτοι πόλεμοι τελειώνουν για εμάς!”
photo Reuters

«Η εμπλοκή μας στη Μέση Ανατολή ήταν η χειρότερη απόφαση στην ιστορία των ΗΠΑ», υποστήριξε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, τρεις ημέρες μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων από τη Συρία.

Ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος να «θέσει τέλος στους ατελείωτους πολέμους», όπως ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έπρεπε ποτέ να έχουν πάει στη Μέση Ανατολή. Οι ηλίθιοι ατελείωτοι πόλεμοι τελειώνουν για εμάς! Θα φέρουμε σιγά σιγά και προσεκτικά τους σπουδαίους στρατιώτες και τον στρατό μας στο σπίτι», έγραψε σε σημερινά tweet ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μάλιστα όπως εκτίμησε οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή κόστισαν στις πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες ζωές! «Πήγαμε σε πόλεμο βασισμένοι σε μια λάθος υπόθεση όπως έχει αποδειχθεί τώρα: [ότι υπήρχαν] όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ», έγραψε αναφερόμενος στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Η απόφαση Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει αναταράξεις σε διεθνές επίπεδο καθώς φέρεται να έδωσε το πράσινο φως  σε μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Μετά από έντονες αντιδράσεις ακόμη και επικρίσεις από το ίδιο του το στρατόπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα με ευθείες απειλές κατά της Τουρκίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις