Κόσμος

Αγγλία: Υποχρεωτική πλέον η χρήση Μάσκας – Πρόστιμο μέχρι και 100 στερλίνες για τους παραβάτες

Η χρήση μάσκας στα καταστήματα και τα σουπερμάρκετ θα είναι υποχρεωτική στην Αγγλία από τις 24 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ η βρετανική κυβέρνηση.

Στους παραβάτες θα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 100 στερλινών (110 ευρώ). Η επιβολή του προστίμου αυτού προβλέπεται ήδη από τις 15 Ιουνίου για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που δεν φορούν μάσκα. Πριν από την ημερομηνία αυτή ίσχυε μόνον σύσταση για την χρήση μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

“Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις ότι η χρήση μάσκας σε έναν κλειστό χώρο συμβάλλει στην προστασία”, υπογράμμισε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

click4more: Κορονοϊός: Ευχάριστα νέα από την χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς στην Ελλάδα

Η χρήση μάσκας στα καταστήματα είναι ήδη υποχρεωτική κυρίως στην Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Βρετανία, η χειρότερα πληγείσα από την Covid-19 ευρωπαϊκή χώρα με σχεδόν 45.000 νεκρούς, ήρε τους περισσότερους περιορισμούς που είχε επιβάλει από τις 23 Μαρτίου για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, αλλά οι περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν υιοθετήσει διαφορετικές ημερομηνίες για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ιρλανδία: Υποχρεωτική η μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ιρλανδία παράλληλα η υποχρεωτική χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου στα δημόσια μέσα μεταφοράς της χώρας θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα.

Ωστόσο στην χώρα αυτή η ποινή που θα επιβάλλεται στους παραβάτες είναι πιο αυστηρή, ανέρχεται σε πρόστιμο 2.500 ευρώ ή φυλάκιση έξι μηνών ή ακόμη και τα δύο, σύμφωνα με τους κανονισμούς που επέβαλε η ιρλανδική κυβέρνηση.

Βάσει των νέων κανονισμών, όλοι οι επιβάτες των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, είτε πρόκειται για τρένα, τραμ, λεωφορεία είτε για ταξί θα πρέπει να φορούν μάσκα ή κάλυμμα προσώπου και οι οδηγοί θα έχουν εξουσιοδότηση να αρνούνται την είσοδο οποιουδήποτε επιβάτη δεν τηρεί τον κανόνα αυτόν.

Αν οι επιβάτες δεν τηρούν τους νέους κανόνες χωρίς να έχουν βάσιμη δικαιολογία, η αστυνομία θα επεμβαίνει για να λυθεί το ζήτημα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην αποφυγή ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας της Covid-19 στην Ιρλανδία την ώρα που η χώρα προχωράει στο εκ νέου άνοιγμα της κοινωνίας της και των επιχειρήσεων.

Η Ιρλανδία κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα SARS-CoV-2 στα τέλη του Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 25.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στη χώρα από τον νέο κορονοϊό και περισσότεροι από 1.700 θάνατοι από Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ αποκάλεσε «μανιακό» τον Τραμπ γιατί υπερασπίστηκε τον πράκτορα της ICE που σκότωσε γυναίκα στη Μινεάπολη
«Είδα αυτό το βίντεο. Δεν μου φάνηκε ότι κάποιος ποδοπατήθηκε. Μου φάνηκε σαν μια γυναίκα να φοβήθηκε, να προσπάθησε να απομακρυνθεί και τη πυροβόλησαν» είπε ο διάσημος παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ
Έργα και ημέρες της ICE στις ΗΠΑ: Τι είναι και πώς δρα η «Γκεστάπο του Τραμπ»
Το 2025 ήταν η πιο φονική χρονιά για την Αστυνομία Μετανάστευσης των ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια με 31 νεκρούς στα κέντρα κράτησης - Από το Λος Άντζελες και την επιχείρηση «Midway Blitz», στη νεκρή γυναίκα στη Μινεάπολη στην αρχή του 2026
Πράκτορες της ICE
Τραμπ: «Η Βενεζουέλα θα αγοράζει μόνο αμερικανικά προϊόντα από τα έσοδα της συμφωνίας για το πετρέλαιο»
Θρήνος στις κηδείες των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης της 3ης Ιανουαρίου - Στους 100 οι νεκροί - «Κηλίδα» στις σχέσεις Βενεζουέλας με ΗΠΑ «βλέπει» η Ντέλσι Ροδρίγκες
Ντόναλντ Τραμπ