Κόσμος

Αγιά Σοφιά: Εκδικάστηκε η υπόθεση φθοράς της Αυτοκρατορικής Πύλης – «Απλώς την έσπρωξα»

Ήταν στις 19 Απριλίου 2022, όταν έκαναν τον γύρο των social media οι εικόνες με τις φθορές στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγιάς Σοφιάς, που λειτουργεί ξανά ως τζαμί από τις 24 Ιουλίου 2020. 

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σήμερα (26.09.2023) εκδικάστηκε η υπόθεση στο 12ο Πρωτοδικείο Κακουργημάτων, με κατηγορούμενο τον Ατίφ Κασάρ, ο οποίος εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας να σπάει την πόρτα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Αγιάς Σοφιάς, Τουντζάι Ραμαζάν.  

Ως μάρτυρας στη δίκη, κατέθεσε ο Τουργκάι Μπενέκ, ο οποίος είχε υπηρεσία ως φύλακας εκείνη τη νύχτα: «Καθώς έκανα περιπολία το πρωί, παρατήρησα ότι η πόρτα ήταν σπασμένη. Μετά την πρωινή προσευχή, στις 05.29, έσπασε την πόρτα. Στη συνέχεια, περιπλανήθηκε στους πάνω ορόφους, ξάπλωσε για λίγο σε μία γωνία και έφυγε περίπου στις 08.00 π.μ.». 

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος Ατίφ Κασάρ στον οποίο έγινε μήνυση για «φθορές δημόσιας περιουσίας, καταστροφή χώρων λατρείας και νεκροταφείων», επιμένει στην αθωότητα του. «Δεν την έσπασα. Απλώς έσπρωξα. Υπήρχαν αλυσίδες. Αυτή η πόρτα, δεν είναι μια πόρτα που μπορεί να σπάσει με ανθρώπινη δύναμη», υποστήριξε.

Ο δικαστής έδωσε εντολή για έρευνα πραγματογνωμοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη