Κόσμος

Αγωγή της Ζιζέλ Πελικό κατά του Paris Match για παραβίαση ιδιωτικότητας – Τράβηξαν φωτογραφίες της χωρίς την συγκατάθεσή της

Το εβδομαδιαίο περιοδικό είχε λάβει εξώδικο πριν από τη δημοσίευση, αλλά το αγνόησε
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ζιζέλ Πελικό -η γυναίκα σύμβολο της Γαλλίας – κατέθεσε αγωγή κατά του γαλλικού περιοδικού Paris Match για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής.

Στην αγωγή η Ζιζέλ Πελικό – θύμα κατά συρροή βιασμών από τον πρώην σύζυγό της Ντομινίκ Πελικό και 50 άγνωστους άνδρες – ζητά χρηματική αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ από το περιοδικό Paris Match καθώς και τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης στην πρώτη σελίδα του περιοδικού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Την σχετική ανακοίνωση έκαναν στις 29 Απριλίου 2025 οι δικηγόροι Αντουάν Καμύ και Στεφάν Μπαμπονό, οι οποίοι ήταν δικηγόροι της 72χρονης και στην πολύκροτη δίκη των κατά συρροή βιασμών της, που έλαβε χώρα στο δικαστήριο της Αβινιόν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Στις 17 Απριλίου το «Paris Match» δημοσίευσε επτά φωτογραφίες της Ζιζέλ Πελικό, οι οποίες «χωρίς την συγκατάθεσή της», σύμφωνα με τους δικηγόρους της.

Στις επίμαχες φωτογραφίες – η γυναίκα που έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο σύμβολο κατά του σεξισμού και της σεξουαλικής βίας – φαίνεται να περπατά χαμογελαστή στους δρόμους μικρού χωριού, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει εγκατασταθεί μετά το τέλος της μαραθώνιας δίκης.

Στις φωτογραφίες η Ζιζέλ έχει στο πλευρό της έναν άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με το Paris Match είναι ο νέος της σύντροφος, ο 72χρονος συνταξιούχος αεροσυνοδός της Air France, Ζαν Λουπ.

«Και πάλι τίθεται το ζήτημα της συναίνεσης και της ελεύθερης βούλησης: δύο θεμελιώδεις αρχές τις οποίες το Paris Match θεώρησε πως μπορούσε να αγνοήσει, στερώντας μονομερώς από την Ζιζέλ Πελικό τον έλεγχο του τι θα αποφάσιζε η ίδια να μοιραστεί ή όχι από την προσωπική της ζωή», καταγγέλλουν οι δικηγόροι της.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το εβδομαδιαίο περιοδικό είχε λάβει εξώδικο πριν από τη δημοσίευση, το οποίο «απλώς αποφάσισε να αγνοήσει, χωρίς καν να απαντήσει».

Η αγωγή της Ζιζέλ Πελικό κατά του Paris Match θα εκδικαστεί στις 11 Ιουνίου στο δικαστήριο της Ναντέρ, στην περιφέρεια του Παρισιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Λίστα εξόντωσης» του Ισραήλ για τους δράστες της 7ης Οκτωβρίου – Το σχέδιο καταδίωξης της Χαμάς και η μυστική μονάδα «NILI»
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν καταρτίσει εκτενή λίστα υπόπτων που συνδέονται με τις επιθέσεις της Χαμάς, με στόχο τη σύλληψη ή εξουδετέρωσή τους
Μαχητές της Χαμάς στη Γάζα
Αδελφές οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στη θάλασσα στο Μπράιτον - Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου
Οι σοροί τους ανασύρθηκαν τα ξημερώματα της 13.05.2026 - Η αστυνομία έχει ήδη εξετάσει εκατοντάδες ώρες υλικού από κάμερες ασφαλείας και πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες στην παραλιακή περιοχή
Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι τρεις αδελφές στο Μπράιτον
Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Μόντρεαλ - Δεν του επετράπη η είσοδος στις ΗΠΑ γιατί μετέφερε ύποπτο κρούσμα Έμπολα
Ο επιβάτης της πτήσης της Air France την Τετάρτη προερχόταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου έχει κηρυχτεί επιδημία του Έμπολα, είναι ασυμπτωματικός
Boeing 787 Dreamliner Air France landing at Chalon Vatry airport for a training flight
Η Βανέσα Τραμπ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Παραμένω αισιόδοξη»
Η 48χρονη πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέφερε πως βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με τους γιατρούς της, έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια και τα πέντε παιδιά της
Βανέσα Τραμπ
CNN: Πώς η δίωξη του Ραούλ Κάστρο μπορεί να οδηγήσει στον πόλεμο ΗΠΑ και Κούβα – Προετοιμάζεται να δεχθεί επίθεση η Αβάνα
O πρόεδρος της Κούβας απειλεί με μακελειό στην περίπτωση εισβολής στην χώρα – Το παράδειγμα της Βενεζουέλας και η «βοήθεια» που θέλει να προσφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στους Κουβανούς
Ραούλ Κάστρο