Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αγωνία για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο: Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό – Με C130 στην Αθήνα

Αγωνία για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο: Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό – Με C130 στην Αθήνα

Μάχη με τον κορονοϊό δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα λόγω της ηλικίας του αλλά και των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Θα νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό.

Στην Αθήνα με C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα μεταφερθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ήδη, το αεροσκάφος έχει ξεκινήσει για τα Τίρανα, προκειμένου να παραλάβει τον ιεράρχη και να τον μεταφέρει στον Ευαγγελισμό, όπου θα νοσηλευτεί. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ύστερα από τεστ που έκανε σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων. 

Αν και τα συμπτώματα που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι ελαφράς μορφής, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

«Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοϊού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα», αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε τη συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις