Κόσμος

Αγωνία για τους μεταλλωρύχους στον Ισημερινό – Ένας νεκρός

Λίγες μέρες μόνο έχουν περάσει από τη γιγάντια επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή και ένα νέο θρίλερ με παγιδευμένους εργάτες σε ορυχείο στρέφει πάνω του το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας από τους τέσσερις εργάτες ορυχείου που έχουν παγιδευτεί από την Παρασκευή σε βάθος 150 μέτρων στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, βρέθηκε νεκρός, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για τη διάσωση των άλλων τριών. Οι μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν μετά την κατάρρευση υπόγειας στοάς σε ορυχείο του Πορτοβέλο.

“Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία επαφή μαζί τους”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Ορυχείων Χόρχε Εσπινόζα. “Οι εργασίες των διασωστών συνεχίζεται και είμαστε πολύ κοντά στο να κατέβουμε” στη στοά που δημιουργήθηκε από το ατύχημα, υπογράμμισε.

Οι συνάδελφοί τους μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσής τους κατά την οποία ένα γεωτρύπανο προσπαθεί να ανοίξει ένα πέρασμα μέχρι τους εγκλωβισμένους που βρίσκονται σε μία στοά με πλάτος 2,5 μέτρα, 2 μέτρα ύψος και περίπου 60 μέτρα μήκος.

Στο μεταξύ, στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Κίνα 20 εργάτες έχασαν τη ζωή τους μέσα σε στοά μετά από έκρηξη και 17 παραμένουν εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης.

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς
Επιστολή βουλευτών στον Ρούμπιο για τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία – Ζητούν διευκρινίσεις για F-35 και Χεζμπολάχ
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξηγήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική ή εάν εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως οι περιορισμοί
Ο Μάρκο Ρούμπιο