Κόσμος

Άγρια επίθεση του Έλον Μασκ σε στενό συνεργάτη του Τραμπ: «Είναι καθυστερημένος, ανόητος και πιο χαζός από τούβλα»

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο εξόργισε τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Tesla

Με φόντο τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από περίπου μια εβδομάδα (02.04.2025) με την επιβολή εξοντωτικών τελωνειακών δασμών, μια σκληρή «κόντρα» έχει προκύψει μέσα στον Λευκό Οίκο, με πρωταγωνιστή τον Έλον Μασκ.

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε την οργή του Έλον Μασκ, αφού υποστήριξε ότι «η εταιρεία Tesla δεν κατασκευάζει αλλά αντίθετα συναρμολογεί αυτοκίνητα με εξαρτήματα που προέρχονται από το εξωτερικό».

Ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου για θέματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, σχολίασε το μέλλον της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με αφορμή τους τρομερούς δασμούς που επιβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ σε χώρες – εξαγωγείς, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η ΕΕ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο ενημέρωσης CNBC χθες Δευτέρα (07.04.2025) ο στενός συνεργάτης του Τραμπ αναφέρθηκε στην εταιρεία Tesla και τον τρόπο λειτουργίας της.

«Όλοι καταλαβαίνουμε στον Λευκό Οίκο (και οι Αμερικανοί το καταλαβαίνουν) ότι ο Έλον είναι συναρμολογητής αυτοκινήτων, όχι κατασκευαστής αυτοκινήτων. Οι κινητήρες προέρχονται από την Ιαπωνία και την Κίνα, ενώ τα ηλεκτρονικά συστήματα από την Ταϊβάν» είπε αρχικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η στάση μας είναι ότι θέλουμε τα παραπάνω εξαρτήματα να προέρχονται από αμερικανικές εταιρείες, να κατασκευάζονται σε αμερικανικό έδαφος».

Ο Έλον Μασκ δεν άργησε να απαντήσει στις δηλώσεις του Ναβάρο: «Η Tesla έχει τα περισσότερα αυτοκίνητα αμερικανικής κατασκευής. Ο Ναβάρο είναι πιο χαζός κι από ένα τσουβάλι τούβλα…είναι πραγματικά ανόητος. Αυτό που λέει είναι αποδεδειγμένα ψευδές».

 

Μάλιστα, ειρωνεύτηκε με καυστικό ύφος το όνομα του Πίτερ Ναβάρο, αποκαλώντας τον «καθυστερημένο».

 

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Μασκ είχε επιτεθεί ξανά, σε ανάρτηση η οποία έχει διαγραφεί, στον Πίτερ Ναβάρο, αμφισβητώντας την ιδιότητά του ως σύμβουλος σε θέματα εμπορίου: «Ένα διδακτορικό Οικονομικών από το Χάρβαρντ είναι κάτι κακό, όχι κάτι καλό».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λεβίτ σχολίασε τις επιθέσεις του Μασκ κατά του Ναβάρο, λέγοντας: «Ό,τι και να συμβαίνει, είμαστε η πιο διαφανής κυβέρνηση και εκφράζουμε τις διαφωνίες μας δημόσια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Politico: Η Ευρώπη ανίκανη να καθορίσει πραγματικές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία
Οι σύμμαχοι του Κιέβου πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώσεις αλλά δυσκολεύονται να προτείνουν μια συγκεκριμένη λύση για την προστασία της Ουκρανίας από νέα ρωσική επίθεση σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας
Γερμανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ 2
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη 1