Κόσμος

Αγριεμένος ο Ομπάμα για τον Άσαντ: Ο τύραννος που σφαγιάζει αθώα παιδιά`

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τη στήριξη που προσφέρουν ορισμένες χώρες στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, έναν «τύραννο» που «σφαγιάζει αθώα παιδιά».

Ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε, αναφερόμενος προφανώς στη στάση της Μόσχας, τη λογική που συνίσταται στο να προσφέρεται υποστήριξη «σε τυράννους όπως ο Μπασάρ αλ Άσαντ» με το πρόσχημα ότι η εναλλακτική «θα ήταν χειρότερη».
Την ίδια ωστόσο ώρα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε ότι είναι «έτοιμος να συνεργαστεί» με τη Ρωσία και το Ιράν με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία, που διαρκούν περισσότερα από τέσσερα χρόνια.
«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με οποιοδήποτε έθνος, περιλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ιράν, για να διευθετήσουν τη διένεξη», τόνισε ο Ομπάμα.
«Ωστόσο πρέπει να το αναγνωρίσουμε ότι δεν μπορεί – έπειτα από τόσο αιματοκύλισμα, τόσες σφαγές – να υπάρξει μια επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε πριν από τον πόλεμο» υπογράμμισε.
«Δεν υπάρχει χώρος για να φιλοξενηθεί μια αποκαλυπτική αίρεση όπως το Ισλαμικό Κράτος και οι ΗΠΑ δε θα απολογηθούν επειδή χρησιμοποιούν τις ένοπλες δυνάμεις μας ως τμήμα του ευρύτερου συνασπισμού που καταδιώκει» το Ισλαμικό Κράτος, τόνισε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1