Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Άγριος καυγάς στον Λευκό Οίκο! Video από τον τσακωμό Τραμπ – Μπάνον!

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Ένα σκάνδαλο εδώ, δεύτερο σκάνδαλο εκεί, τρίτο… παραπέρα. Πόσα πια να αντέξει ο Ντόναλντ Τραμπ; Ξέσπασε και ποιος είδε τον πρόεδρο και δεν τον φοβήθηκε! Ο άγριος τσακωμός έγινε στο Οβάλ Γραφείο, μπροστά στα μάτια της κόρης του Ιβάνκα και του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ. Και έχει καταγραφεί σε video!

Η αποκάλυψη πως μετά τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φιλ, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση γιατί είχε συναντήσει τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσινγκτον, το ίδιο είχε κάνει και ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ έκανε έξαλλο τον Αμερικανό πρόεδρο.

Και τον έκανε έξαλλο όχι το γεγονός, πως ο υπουργός του είχε συναντηθεί με τον Ρώσο αξιωματούχο και δεν είχε πει τίποτα όταν ρωτήθηκε κατά την ακρόασή του στη Γερουσία, αλλά το ότι το επιτελείο του δεν μπόρεσε να χειριστεί ακόμη μια… κρίση.

Και την Παρασκευή έγινε το έλα να δεις στον Λευκό Οίκο! Ο Τραμπ εξαπέλυσε βρισιές σε βάρος τόσο του επικεφαλής στρατηγικής Στιβ Μπάνον όσο κι άλλων κορυφαίων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, όπως ο προσωπάρχης του Ράινς Πρίμπους. Όλα αυτά, μάλιστα, έχουν καταγραφεί σε video, το οποίο παρουσίασε το CNN!

Μπάνον και Πρίμπους ήταν οι δυο άνθρωποι που συγκέντρωσαν πάνω τους την… οργή του προέδρου γιατί απέτυχαν (ξανά είναι η αλήθεια) να διαχειριστούν την υπόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και τις αποκαλύψεις για τις συναντήσεις του με τον Ρώσο πρέσβη.

Και ήταν τόσο έξαλλος ο Τραμπ, που ανακοίνωσε στον Μπάνον και τον Πρίμπους πως δεν επρόκειτο να ταξιδέψουν μαζί του στο Μαρ ο Λάγο της Φλόριντα, όπου ο πρόεδρος περνάει τα Σαββατοκύριακά του και έφυγε από το Οβάλ Γραφείο.

Σε video που έφτασε στην κατοχή του CNN φαίνεται ο Στίν Μπάνον να μιλά έντονα με κάποιον, ενώ στο πλάνο φαίνονται επίσης η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της (και σύμβουλος του Τραμπ) Τζάρεντ Κούσνερ αλλά και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

Πηγές του CNN ανέφεραν ότι ο… εξάψαλμος του Τραμπ είχε πολλές… βρισιές και κανείς δεν είχε δει ξανά τον πρόεδρο τόσο εκνευρισμένο. Λέγεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν οργισμένος γιατί η υπόθεση Σέσιονς είχε επισκιάσει στις ειδήσεις την καλή (όπως θεωρούσε) ομιλία του στο Κογκρέσο, την πρώτη της θητείας του.

Άλλες πηγές δήλωσαν στο Politico ότι ο Τραμπ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έκανε τα παράπονά του και σε άλλα μέλη της κυβέρνησή του, αλλά τηλεφωνικά αυτά τη φορά. «Έχει βαρεθεί το να θεωρούν όλοι τη διακυβέρνησή του αποτυχημένη» είπε πρόσωπο που μίλησε μαζί του.

Σύμφωνα με όσα είπε ανώνυμη πηγή στο ABC News, τόσο ο Στιβ Μπάνον όσο και ο Ράινς Πρίμπους προσφέρθηκαν να μην ταξιδέψουν με το προεδρικό αεροπλάνο στη Φλόριντα και αντίθετα να μείνουν στην Ουάσινγκτον, με τον Τραμπ να το δέχεται. Ωστόσο, ο Μπάνον, πάντως, εθεάθη να μπαίνει στο Air Force One αλλά από άλλη… θύρα κατά την επιστροφή του προέδρου.

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε