Κόσμος

Αίγυπτος: 6 νεκροί μετά από ανατροπή λεωφορείου στην Γκίζα

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σήμερα στην περιοχή της Γκίζας, νοτιοδυτικά του Καΐρου στην Αίγυπτο.

Συνολικά 15 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, σύμφωνα με το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Nile TV. Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την επαρχία Μπένι Σουέφ (κεντρικά) με προορισμό την Αλεξάνδρεια (βόρεια).

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός.

Χιλιάδες ζωές χάνονται κάθε χρόνο στην άσφαλτο, στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου. Στην πλειονότητά τους τα τροχαία αποδίδονται σε ανθρώπινα λάθη – όπως υπερβολική ταχύτητα και παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας – αλλά και στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου.

Τα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος έχει αναβαθμίσει το οδικό της δίκτυο – κατασκευάζοντας δρόμους και γέφυρες, και επισκευάζοντας τις φθορές σε αρκετά τμήματα – προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS