Κόσμος

Αίγυπτος: 87 νεκροί και 1.625 κρούσματα σε μια ημέρα

Η Αίγυπτος συνεχίζει να πλήττεται από τον κορονοϊό και την Παρασκευή ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 87 θάνατοι και 1.625 κρούσματα.

Πλέον η Αίγυπτος μετρά συνολικά 2.620 νεκρούς επί συνόλου 62.755 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τα μέσα του Φεβρουαρίου, ενώ 399 άτομα έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία χθες αφού κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν πλήρως. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ιαθεί στη χώρα έφτασε τους 16.737.

Οι αρχές της Αιγύπτου ανακοίνωσαν τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος από τον νέο κορονοϊό τη 14η Φεβρουαρίου και τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού που προκαλεί την 8η Μαρτίου.

Παρά τους συνεχιζόμενους υψηλούς ημερήσιους απολογισμούς, η Αίγυπτος αίρει σήμερα Σάββατο τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που εφαρμοζόταν για τρεις μήνες, ενώ ανήγγειλε την επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ, κινηματογράφων και θεάτρων στο 25% της χωρητικότητάς τους, αλλά και το άνοιγμα τεμενών και εκκλησιών, αλλά χωρίς να επιτρέπει τις μαζικές προσελεύσεις για τις προσευχές της Παρασκευής ή τις λειτουργίες της Κυριακής.

Οι διεθνείς πτήσεις θα ξαναρχίσουν από την 1η Ιουλίου, καθώς το Κάιρο ελπίζει να περισώσει μέρος της τουριστικής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βασιλιάς Κάρολος αποσύρει το βασιλικό τρένο για λόγους οικονομίας – Αγαπημένη συνήθεια της Βικτωρίας και της Ελισάβετ
Χρησιμοποιήθηκε κατά τις χρυσές και διαμαντένιες ιωβηλαίες της Βασίλισσας Ελισάβετ, με την τελευταία ανακαίνιση να πραγματοποιείται τη δεκαετία του 1980
Ο Βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ' φτάνει με το βασιλικό τρένο στο σταθμό Victoria του Μάντσεστερ
1
Ο Τραμπ απειλεί τον Μασκ με απέλαση και περικοπή των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του
ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα ανέφερε πως η Επιτροπή Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), επικεφαλής της οποίας ήταν για ένα τετράμηνο ο Μασκ, θα μπορούσε να περικόψει τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεών του
Ο Ντόναλντ Τραμπ 14